Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 48

1. Ascultati lucrul acesta, casa lui Iacov, voi, care purtati numele lui Israel si care ati iesit din apele lui Iuda; voi, care ati jurat pe Numele Domnului si care chemati pe Dumnezeul lui Israel, dar nu in adevar, nici cu neprihanire!

2. Caci ei isi trag numele de la cetatea sfanta si se bizuie pe Dumnezeul lui Israel, al carui nume este Domnul ostirilor.

3. De multa vreme am facut cele dintai prorocii, din gura Mea au iesit si Eu le-am vestit: deodata am lucrat, si s-au implinit.

4. Stiind ca esti impietrit, ca grumazul iti este un drug de fier si ca ai o frunte de arama,

5. ti-am vestit demult aceste lucruri, ti le-am spus mai inainte ca sa se intample, ca sa nu poti sa zici: "Idolul meu le-a facut, chipul meu cioplit sau chipul meu turnat le-a poruncit!"

6. Ai auzit toate aceste lucruri pe care le vezi acum! Si nu vreti sa le marturisiti acum?… De acum, iti vestesc lucruri noi, ascunse, necunoscute de tine.

7. Ele se fac in timpul de fata si nu fac parte din trecut; pana in ziua de azi n-aveai nicio cunostinta despre ele, ca sa nu poti zice: "Iata ca le stiam."

8. Nici nu le-ai auzit, nici nu le-ai stiut si nici nu-ti era deschisa odinioara urechea la ele: caci stiam ca ai sa fii necredincios si ca din nastere ai fost numit razvratit.

9. Din pricina Numelui Meu sunt indelung rabdator, pentru slava Mea Ma opresc fata de tine, ca sa nu te nimicesc.

10. Iata, te-am pus in cuptor, dar nu te-am gasit argint; te-am lamurit in cuptorul urgiei.

11. Din dragoste pentru Mine, din dragoste pentru Mine vreau sa lucrez! Caci cum ar putea fi hulit Numele Meu? Nu voi da altuia slava Mea.

12. Asculta-Ma, Iacove! Si tu, Israele, pe care te-am chemat! Eu, Eu sunt Cel Dintai si tot Eu sunt si Cel din Urma.

13. Mana Mea a intemeiat pamantul, si dreapta Mea a intins cerurile: cum le-am chemat, s-au si infatisat indata.

14. Strangeti-va cu totii si ascultati! Cine dintre ei a vestit aceste lucruri? Acela pe care-l iubeste Domnul va implini voia Lui impotriva Babilonului, si bratul lui va apasa asupra haldeilor.

15. Eu am vorbit si Eu l-am si chemat; Eu l-am adus, si lucrarea lui va izbuti.

16. Apropiati-va de Mine si ascultati! De la inceput, n-am vorbit in ascuns, de la obarsia acestor lucruri, am fost de fata. Si acum, Domnul Dumnezeu M-a trimis cu Duhul Sau."

17. Asa vorbeste Domnul, Rascumparatorul tau, Sfantul lui Israel: "Eu, Domnul Dumnezeul tau, te invat ce este de folos si te calauzesc pe calea pe care trebuie sa mergi!

18. O! de ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un rau, si fericirea ta, ca valurile marii.

19. Samanta ta ar fi fost ca nisipul, si roadele pantecelui tau, ca boabele de nisip; numele tau n-ar fi fost sters si nimicit inaintea Mea.

20. Iesiti din Babilon, fugiti din mijlocul haldeilor! Vestiti, trambitati cu glas de veselie, dati de stire pana la capatul pamantului, spuneti: "Domnul a rascumparat pe robul Sau, Iacov!"

21. Si nu vor suferi de sete in pustiurile in care-i va duce: ci va face sa curga pentru ei apa din stanca, va despica stanca, si va curge apa.

22. Cei rai n-au pace, zice Domnul.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***