Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 45

1. Asa vorbeste Domnul catre unsul Sau, catre Cirus, pe care-l tine de mana ca sa doboare neamurile inaintea lui si sa dezlege braul imparatilor, sa-i deschida portile, ca sa nu se mai inchida:

2. "Eu voi merge inaintea ta, voi netezi drumurile muntoase, voi sfarama usile de arama si voi rupe zavoarele de fier.

3. Iti voi da vistierii ascunse, bogatii ingropate, ca sa stii ca Eu sunt Domnul care te chem pe nume, Dumnezeul lui Israel.

4. Din dragoste pentru robul Meu, Iacov, si pentru Israel, alesul Meu, te-am chemat pe nume, ti-am vorbit cu bunavointa, inainte ca tu sa Ma cunosti.

5. Eu sunt Domnul, si nu mai este altul, afara de Mine nu este Dumnezeu. Eu te-am incins, inainte ca tu sa Ma cunosti.

6. Ca sa se stie, de la rasaritul soarelui pana la apusul soarelui, ca afara de Mine nu este Dumnezeu: Eu sunt Domnul, si nu este altul.

7. Eu intocmesc lumina si fac intunericul, Eu dau propasirea si aduc restristea, Eu, Domnul, fac toate aceste lucruri.

8. Sa picure cerurile de sus si sa ploua norii neprihanirea! Sa se deschida pamantul, sa dea din el mantuirea si sa iasa totodata din el izbavirea! Eu, Domnul, fac aceste lucruri."

9. Vai de cine se cearta cu Facatorul sau! - Un ciob dintre cioburile pamantului! - Oare lutul zice el celui ce-l fatuieste: "Ce faci?", si lucrarea ta zice ea despre tine: "El n-are maini"?

10. Vai de cine zice tatalui sau: "Pentru ce m-ai nascut?", si mamei sale: "Pentru ce m-ai facut?"

11. Asa vorbeste Domnul, Sfantul lui Israel si Facatorul sau: "Vrea cineva sa Ma intrebe asupra viitorului, sa-Mi porunceasca pentru copiii Mei si pentru lucrarea mainilor Mele?

12. Eu am facut pamantul si am facut pe om pe el; Eu cu mainile Mele am intins cerurile si am asezat toata ostirea lor.

13. Eu am ridicat pe Cirus, in dreptatea Mea, si voi netezi toate cararile lui. El Imi va zidi iarasi cetatea si va da drumul prinsilor Mei de razboi, fara pret de rascumparare si fara daruri, zice Domnul ostirilor."

14. Asa vorbeste Domnul: "Castigurile Egiptului si negotul Etiopiei, si ale sabeenilor, oameni de statura inalta, vor trece la tine si vor fi ale tale. Popoarele acestea vor merge dupa tine, vor trece inlantuite, se vor inchina inaintea ta si-ti vor zice rugandu-te: "Numai la tine Se afla Dumnezeu si nu este alt Dumnezeu afara de El."

15. Dar Tu esti un Dumnezeu care Te ascunzi, Tu, Dumnezeul lui Israel, Mantuitorule!

16. Toti sunt rusinati si uluiti, toti pleaca plini de ocara, fauritorii idolilor.

17. Dar Israel va fi mantuit de Domnul, cu o mantuire vesnica. Voi nu veti fi nici rusinati, nici infruntati, in veci."

18. Caci asa vorbeste Domnul, Facatorul cerurilor, singurul Dumnezeu care a intocmit pamantul, l-a facut si l-a intarit, l-a facut nu ca sa fie pustiu, ci l-a intocmit ca sa fie locuit: "Eu sunt Domnul, si nu este altul!

19. Eu n-am vorbit in ascuns, intr-un colt intunecos al pamantului. Eu n-am zis semintei lui Iacov: "Cautati-Ma in zadar!" Eu, Domnul, spun ce este adevarat, vestesc ce este drept.

20. Strangeti-va, veniti si apropiati-va impreuna, voi cei scapati dintre neamuri! N-au nicio pricepere cei ce isi duc idolul de lemn si cheama pe un dumnezeu care nu poate sa-i mantuiasca.

21. Spuneti-le si aduceti-i incoace, ca sa se sfatuiasca unii cu altii! Cine a prorocit aceste lucruri de la inceput si le-a vestit demult? Oare nu Eu, Domnul? Nu este alt Dumnezeu decat Mine, Eu sunt singurul Dumnezeu drept si mantuitor, alt Dumnezeu afara de Mine nu este.

22. Intoarceti-va la Mine, si veti fi mantuiti toti cei ce sunteti la marginile pamantului! Caci Eu sunt Dumnezeu, si nu altul.

23. Pe Mine insumi Ma jur, adevarul iese din gura Mea, si cuvantul Meu nu va fi luat inapoi: orice genunchi se va pleca inaintea Mea si orice limba va jura pe Mine.

24. "Numai in Domnul", Mi se va zice, "locuieste dreptatea si puterea; la El vor veni, si vor fi infruntati toti cei ce erau maniati impotriva Lui.

25. In Domnul vor fi facuti neprihaniti si proslaviti toti urmasii lui Israel."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***