Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 43

1. Acum, asa vorbeste Domnul care te-a facut, Iacove, si Cel ce te-a intocmit, Israele! "Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, te chem pe nume: esti al Meu.

2. Daca vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; si raurile nu te vor ineca; daca vei merge prin foc, nu te va arde, si flacara nu te va aprinde.

3. Caci Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Sfantul lui Israel, Mantuitorul tau! Eu dau Egiptul ca pret pentru rascumpararea ta, Etiopia si Saba, in locul tau.

4. De aceea, pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine si popoare pentru viata ta.

5. Nu te teme de nimic, caci Eu sunt cu tine, Eu voi aduce inapoi neamul tau de la rasarit si te voi strange de la apus.

6. Voi zice miazanoaptei: "Da incoace!", si miazazilei: "Nu opri", ci adu-Mi fiii din tarile departate si fiicele de la marginea pamantului:

7. pe toti cei ce poarta Numele Meu si pe care i-am facut spre slava Mea, pe care i-am intocmit si i-am alcatuit." -

8. Scoate afara poporul cel orb, care totusi are ochi, si surzii, care totusi au urechi.

9. Sa se stranga toate neamurile si sa se adune popoarele! Cine dintre ei a vestit aceste lucruri? Care dintre ei ne-au facut cele dintai prorocii? Sa-si aduca martorii si sa-si dovedeasca dreptatea, ca sa asculte oamenii si sa zica: "Adevarat!" -

10. "Voi sunteti martorii Mei - zice Domnul - voi si Robul Meu pe care L-am ales, ca sa stiti, ca sa Ma credeti si sa intelegeti ca Eu sunt: inainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, si dupa Mine nu va fi.

11. Eu, Eu sunt Domnul, si afara de Mine nu este niciun mantuitor!

12. Eu am vestit, am mantuit, am prorocit, nu sunt strain intre voi: voi Imi sunteti martori - zice Domnul - ca Eu sunt Dumnezeu.

13. Eu sunt de la inceput, si nimeni nu izbaveste din mana Mea; cand lucrez Eu, cine se poate impotrivi?

14. Asa vorbeste Domnul, Rascumparatorul vostru, Sfantul lui Israel: Din pricina voastra, trimit pe vrajmas impotriva Babilonului si cobor pe toti fugarii, chiar si pe haldei, pe corabiile cu care se faleau.

15. Eu sunt Domnul, Sfantul vostru, Facatorul lui Israel, Imparatul vostru."

16. Asa vorbeste Domnul, care a croit un drum pe mare si o carare pe apele cele puternice,

17. care a scos care si cai, o ostire si razboinici viteji, culcati deodata impreuna, ca sa nu se mai scoale, nimiciti si stinsi ca un muc de lumanare:

18. "Nu va mai ganditi la ce a fost mai inainte si nu va mai uitati la cele vechi!

19. Iata, voi face ceva nou si-i gata sa se intample: sa nu-l cunoasteti voi oare? Voi face un drum prin pustiu si rauri, in locuri secetoase.

20. Fiarele campului Ma vor slavi, sacalii si strutii, pentru ca voi da ape in pustiu si rauri, in locuri secetoase, ca sa adap pe poporul Meu, pe poporul Meu cel ales,

21. poporul pe care Mi l-am alcatuit ca sa vesteasca laudele Mele."

22. Si tu nu M-ai chemat, Iacove, caci te-ai obosit de Mine, Israele!

23. Nu Mi-ai adus oile tale ca ardere de tot si nu M-ai cinstit cu jertfele tale. Nu te-am chinuit cu daruri de mancare pe care trebuia sa Mi le aduci; si nu te-am obosit cu jertfe de tamaie.

24. Nu Mi-ai cumparat trestie mirositoare cu argint si nu M-ai saturat cu grasimea jertfelor tale: dar tu M-ai chinuit cu pacatele tale si M-ai obosit cu nelegiuirile tale.

25. Eu, Eu iti sterg faradelegile, pentru Mine, si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele tale.

26. Adu-Mi aminte sa ne judecam impreuna, vorbeste tu insuti, ca sa-ti scoti dreptatea.

27. Cel dintai tata al tau a pacatuit, si invatatorii tai s-au razvratit impotriva Mea.

28. De aceea am socotit ca niste pangariti pe capeteniile Sfantului Locas, am dat pierzarii pe Iacov, si batjocurii, pe Israel.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***