Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 42

1. "Iata Robul Meu, pe care-L sprijin, Alesul Meu, in care Isi gaseste placere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata.

2. El nu va striga, nu-Si va ridica glasul si nu-l va face sa se auda pe ulite.

3. Trestia franta n-o va zdrobi, si mucul care mai arde inca nu-l va stinge. Va vesti judecata dupa adevar.

4. El nu va slabi, nici nu Se va lasa, pana va aseza dreptatea pe pamant; si ostroavele vor nadajdui in legea Lui."

5. Asa vorbeste Domnul Dumnezeu care a facut cerurile si le-a intins, care a intins pamantul si cele de pe el, care a dat suflare celor ce-l locuiesc, si suflet, celor ce merg pe el.

6. "Eu, Domnul, Te-am chemat ca sa dai mantuire si Te voi lua de mana, Te voi pazi si Te voi pune ca legamant al poporului, ca sa fii Lumina neamurilor,

7. sa deschizi ochii orbilor, sa scoti din temnita pe cei legati si din prinsoare pe cei ce locuiesc in intuneric.

8. Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; si slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor.

9. Iata ca cele dintai lucruri s-au implinit, si va vestesc altele noi; vi le spun mai inainte ca sa se intample." -

10. Cantati Domnului o cantare noua, cantati laudele Lui pana la marginile pamantului, voi care mergeti pe mare si cei ce locuiti in ea, ostroave si locuitorii lor!

11. Pustiul si cetatile lui sa inalte glasul! Satele locuite de Chedar sa-si inalte glasul! Locuitorii stancilor sa sara de veselie: sa strige de bucurie din varful muntilor!

12. Sa dea slava Domnului si sa vesteasca laudele Lui in ostroave!"

13. Domnul inainteaza ca un viteaz, Isi starneste ravna ca un om de razboi; inalta glasul, striga, Isi arata puterea impotriva vrajmasilor Sai. -

14. "Am tacut multa vreme - zice Domnul - am tacut si M-am tinut. Dar acum voi striga ca o femeie in durerile nasterii, voi gafai si voi rasufla.

15. Voi pustii munti si dealuri, le voi usca toata verdeata; voi preface raurile in ostroave, si iazurile le voi usca.

16. Voi duce pe orbi pe un drum necunoscut de ei, ii voi povatui pe carari nestiute de ei; voi preface intunericul in lumina inaintea lor, si locurile strambe, in locuri netede: iata ce voi face si nu-i voi parasi.

17. Vor da inapoi, vor fi acoperiti de rusine cei ce se incred in idoli ciopliti si zic idolilor turnati: "Voi sunteti dumnezeii nostri!"

18. "Ascultati, surzilor; priviti si vedeti, orbilor!

19. Cine este orb, daca nu robul Meu, si surd ca solul Meu pe care il trimit? Cine este orb ca prietenul lui Dumnezeu, si orb ca robul Domnului?

20. Ai vazut multe, dar n-ai luat seama la ele; ai deschis urechile, dar n-ai auzit."

21. Domnul a voit, pentru dreptatea Lui, sa vesteasca o lege mare si minunata.

22. Si totusi poporul acesta este un popor pradat si jefuit! Toti zac inlantuiti in pesteri si infundati in temnite. Sunt lasati de prada, si nimeni nu-i scapa! Jefuiti, si nimeni nu zice: "Da inapoi!"

23. Cine dintre voi insa pleaca urechea la aceste lucruri? Cine vrea sa ia aminte la ele si sa asculte pe viitor?

24. Cine a dat pe Iacov prada jafului, si pe Israel, in mainile jefuitorilor? Oare nu Domnul, impotriva caruia am pacatuit? Ei n-au voit sa umble pe caile Lui si n-au ascultat legea Lui.

25. De aceea a varsat El peste Israel vapaia maniei Lui si grozaviile razboiului: razboiul l-a aprins din toate partile, si n-a inteles; l-a ars, si n-a luat seama.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***