Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 41

1. "Taceti, ostroave, si ascultati-Ma! Sa-si invioreze popoarele puterea, sa inainteze si sa vorbeasca! Sa ne apropiem si sa ne judecam impreuna.

2. Cine a ridicat de la rasarit pe acela pe care, in neprihanirea Lui, il cheama sa calce pe urmele Lui? Cine ii supune neamuri si imparati? Cine le face sabia praf, si arcul, o pleava luata de vant?

3. El ii urmareste, merge in pace pe un drum pe care n-a mai calcat niciodata cu piciorul lui.

4. Cine a facut si a implinit aceste lucruri? Acela care a chemat neamurile de la inceput, Eu, Domnul, Cel Dintai si Acelasi pana in cele din urma veacuri."

5. Ostroavele vad lucrul acesta si se tem, capetele pamantului tremura: se apropie si vin.

6. Se ajuta unul pe altul, si fiecare zice fratelui sau: "Fii cu inima!"

7. Lemnarul imbarbateaza pe argintar; cel ce lustruieste cu ciocanul imbarbateaza pe cel ce bate pe nicovala, zicand despre imbinare: "Este buna!", si tintuieste idolul in cuie ca sa nu se clatine.

8. "Dar tu, Israele, robul Meu, Iacove, pe care te-am ales, samanta lui Avraam, prietenul Meu,

9. tu, pe care te-am luat de la marginile pamantului si pe care te-am chemat dintr-o tara departata, caruia ti-am zis: "Tu esti robul Meu, te aleg, si nu te lepad!

10. Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare."

11. Iata, infruntati si acoperiti de rusine vor fi toti cei ce sunt maniati pe tine; vor fi nimiciti si vor pieri cei ce ti se impotrivesc.

12. Ii vei cauta, si nu-i vei mai gasi pe cei ce se certau cu tine; vor fi nimiciti, vor fi pierduti cei ce se razboiau cu tine.

13. Caci Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te iau de mana dreapta si-ti zic: "Nu te teme de nimic, Eu iti vin in ajutor!"

14. Nu te teme de nimic, viermele lui Iacov si ramasita slaba a lui Israel; caci Eu iti vin in ajutor - zice Domnul - si Sfantul lui Israel este Mantuitorul tau.

15. Iata, te fac o unealta ascutita, noua de tot, cu multi dinti; vei zdrobi, vei sfarama muntii si vei face dealurile ca pleava.

16. Le vei vantura, si le va lua vantul, si un vartej le va risipi, dar tu te vei bucura in Domnul, te vei fali cu Sfantul lui Israel.

17. Cei nenorociti si cei lipsiti cauta apa, si nu este; li se usuca limba de sete. Eu, Domnul, ii voi asculta; Eu, Dumnezeul lui Israel, nu-i voi parasi.

18. Voi face sa izvorasca rauri pe dealuri, si izvoare, in mijlocul vailor; voi preface pustiul in iaz, si pamantul uscat, in suvoaie de ape;

19. voi sadi cedri, salcami, mirti si maslini in pustiu; voi pune chiparosi, ulmi si merisori turcesti la un loc in pustiu,

20. ca sa vada cu totii si sa stie, sa priceapa si sa inteleaga ca mana Domnului a facut aceste lucruri, si Sfantul lui Israel le-a zidit.

21. Aparati-va pricina - zice Domnul - aratati-va dovezile cele mai tari, zice Imparatul lui Iacov.

22. Sa le arate si sa ne spuna ce are sa se intample; care sunt prorociile pe care le-ati facut vreodata? Spuneti, ca sa luam seama la ele si sa le vedem implinirea; sau vestiti-ne viitorul.

23. Spuneti-ne ce se va intampla mai tarziu, ca sa stim ca sunteti dumnezei, faceti macar ceva bun sau rau, ca sa vedem si sa privim cu totii.

24. Iata ca nu sunteti nimic, si lucrarea voastra este nimic; o scarba este cine va alege pe voi.

25. Am sculat pe cineva de la miazanoapte, si vine de la rasarit; el cheama Numele Meu; trece peste voievozi ca pe noroi si-i calca in picioare cum calca olarul lutul.

26. Cine a vestit lucrul acesta de la inceput, ca sa-l stim, si cu mult inainte, ca sa zicem: "Are dreptate"? Nimeni nu l-a vestit, nimeni nu l-a prorocit si nimeni n-a auzit cuvintele voastre.

27. Eu, Cel Dintai, am zis Sionului: "Iata-i, iata-i!", si Ierusalimului: "Iti trimit un vestitor de vesti bune!"

28. Caci Ma uit, si nu este nimeni, nimeni intre ei care sa proroceasca si care sa poata raspunde, daca-l voi intreba.

29. Iata ca toti sunt nimic, lucrarile lor sunt zadarnice, idolii lor sunt o suflare goala!

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***