Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 40

1. "Mangaiati, mangaiati pe poporul Meu, zice Dumnezeul vostru.

2. Vorbiti bine Ierusalimului si strigati-i ca robia lui s-a sfarsit, ca nelegiuirea lui este ispasita; caci a primit din mana Domnului de doua ori cat toate pacatele lui."

3. Un glas striga: "Pregatiti in pustiu calea Domnului, neteziti in locurile uscate un drum pentru Dumnezeul nostru!

4. Orice vale sa fie inaltata, orice munte si orice deal sa fie plecate, coastele sa se prefaca in campii, si stramtorile, in valcele!

5. Atunci se va descoperi slava Domnului, si in clipa aceea orice faptura o va vedea; caci gura Domnului a vorbit."

6. Un glas zice: "Striga!" - Si eu am raspuns: "Ce sa strig?" - "Orice faptura este ca iarba, si toata stralucirea ei, ca floarea de pe camp.

7. Iarba se usuca, floarea cade, cand sufla vantul Domnului peste ea. - In adevar, poporul este ca iarba:

8. iarba se usuca, floarea cade; dar cuvantul Dumnezeului nostru ramane in veac."

9. Suie-te pe un munte inalt, ca sa vestesti Sionului vestea cea buna; inalta-ti glasul cu putere, ca sa vestesti Ierusalimului vestea cea buna; inalta-ti glasul, nu te teme, si spune cetatilor lui Iuda: "Iata Dumnezeul vostru!"

10. Iata, Domnul Dumnezeu vine cu putere si porunceste cu bratul Lui. Iata ca plata este cu El, si rasplatirile vin inaintea Lui.

11. El Isi va paste turma ca un pastor, va lua mieii in brate, ii va duce la sanul Lui si va calauzi bland oile care alapteaza.

12. "Cine a masurat apele cu mana lui? Cine a masurat cerurile cu palma si a strans tarana pamantului intr-o treime de masura? Cine a cantarit muntii cu cantarul, si dealurile, cu cumpana?

13. Cine a cercetat Duhul Domnului si cine L-a luminat cu sfaturile lui?

14. Cu cine S-a sfatuit El, ca sa ia invatatura? Cine L-a invatat cararea dreptatii? Cine L-a invatat intelepciunea si I-a facut cunoscut calea priceperii?

15. Iata, neamurile sunt ca o picatura de apa din vadra, sunt ca praful pe o cumpana; El ridica ostroavele ca un bob de nisip.

16. Libanul n-ajunge pentru foc, si dobitoacele lui n-ajung pentru arderea de tot.

17. Toate neamurile sunt ca o nimica inaintea Lui, nu sunt decat nimicnicie si desertaciune.

18. Cu cine voiti sa asemanati pe Dumnezeu? Si cu ce asemanare Il veti asemana?

19. Mesterul toarna idolul, si argintarul il imbraca cu aur si-i toarna lantisoare de argint.

20. Iar cine este sarac alege ca dar un lemn care nu putrezeste; isi cauta un mester iscusit, ca sa faca un idol care sa nu se clatine.

21. Nu stiti? N-ati auzit? Nu vi s-a facut cunoscut de la inceput? Nu v-ati gandit niciodata la intemeierea pamantului?

22. El sade deasupra cercului pamantului, si locuitorii lui sunt ca niste lacuste inaintea Lui; El intinde cerurile ca o marama subtire si le lateste ca un cort, ca sa locuiasca in el.

23. El preface intr-o nimica pe voievozi si face o nimica din judecatorii pamantului.

24. De abia sunt saditi, de abia sunt semanati, de abia li s-a inradacinat tulpina in pamant; si El sufla peste ei de se usuca, si un vartej ii ia ca pe niste paie.

25. "Cu cine Ma veti asemana, ca sa fiu deopotriva cu el? - zice Cel Sfant.

26. Ridicati-va ochii in sus si priviti! Cine a facut aceste lucruri? Cine a facut sa mearga dupa numar, in sir, ostirea lor? El le cheama pe toate pe nume; asa de mare e puterea si taria Lui, ca una nu lipseste.

27. Pentru ce zici tu, Iacove, pentru ce zici tu, Israele: "Soarta mea este ascunsa dinaintea Domnului, si dreptul meu este trecut cu vederea inaintea Dumnezeului meu"?

28. Nu stii? N-ai auzit? Dumnezeul cel Vesnic, Domnul, a facut marginile pamantului. El nu oboseste, nici nu osteneste; priceperea Lui nu poate fi patrunsa.

29. El da tarie celui obosit si mareste puterea celui ce cade in lesin.

30. Flacaii obosesc si ostenesc, chiar tinerii se clatina;

31. dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga, si nu obosesc; umbla, si nu ostenesc.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***