Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 39

1. In acelasi timp, Merodac-Baladan, fiul lui Baladan, imparatul Babilonului, a trimis o scrisoare si un dar lui Ezechia, pentru ca aflase de boala si insanatosirea lui.

2. Ezechia s-a bucurat si a aratat trimisilor locul unde erau lucrurile lui de pret, argintul si aurul, miresmele si untdelemnul de pret, toata casa lui de arme si tot ce se afla in vistieriile lui: n-a ramas nimic in casa si in tinuturile lui pe care sa nu li-l fi aratat.

3. Prorocul Isaia a venit apoi la imparatul Ezechia si l-a intrebat: "Ce au spus oamenii aceia si de unde au venit la tine?" Ezechia a raspuns: "Au venit la mine dintr-o tara departata, din Babilon."

4. Isaia a mai zis: "Ce au vazut in casa ta?" Ezechia a raspuns: "Au vazut tot ce este in casa mea: n-a ramas nimic in vistieriile mele pe care sa nu li-l fi aratat."

5. Atunci Isaia a zis lui Ezechia: "Asculta cuvantul Domnului ostirilor:

6. "Iata, vor veni vremurile cand vor duce in Babilon tot ce este in casa ta si tot ce au strans parintii tai pana in ziua de azi; nimic nu va ramane, zice Domnul.

7. Si vor lua din fiii tai iesiti din tine, pe care-i vei naste, ca sa-i faca fameni in casa imparatului Babilonului."

8. Ezechia a raspuns lui Isaia: "Cuvantul Domnului pe care l-ai rostit este bun. Caci, a adaugat el, macar in timpul vietii mele va fi pace si liniste!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***