Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 38

1. In vremea aceea, Ezechia a fost bolnav pe moarte. Prorocul Isaia, fiul lui Amot, a venit la el si i-a zis: "Asa vorbeste Domnul: "Pune-ti in randuiala casa, caci vei muri, si nu vei mai trai."

2. Ezechia s-a intors cu fata la perete si a facut Domnului urmatoarea rugaciune:

3. "Doamne, adu-Ti aminte ca am umblat inaintea Ta cu credinciosie si inima curata si am facut ce este bine inaintea Ta!" Si Ezechia a varsat multe lacrimi.

4. Atunci cuvantul Domnului a vorbit lui Isaia astfel:

5. "Du-te si spune lui Ezechia: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeul tatalui tau David: "Am auzit rugaciunea ta si am vazut lacrimile tale. Iata ca voi mai adauga inca cincisprezece ani la zilele vietii tale.

6. Te voi izbavi, pe tine si cetatea aceasta, din mana imparatului Asiriei; voi ocroti cetatea aceasta."

7. Si iata semnul din partea Domnului, dupa care vei cunoaste ca Domnul va implini cuvantul pe care l-a rostit:

8. voi intoarce inapoi cu zece trepte umbra treptelor cu care s-a coborat soarele pe cadranul lui Ahaz." Si soarele s-a dat inapoi cu zece trepte de pe treptele pe care se coborase.

9. Cantarea lui Ezechia, imparatul lui Iuda, cu prilejul bolii si insanatosirii lui:

10. "Ziceam: "In cei mai buni ani ai vietii mele trebuie sa ma duc la portile Locuintei mortilor! Sunt pedepsit cu pierderea celorlalti ani ai mei care-mi mai raman!"

11. Ziceam: "Nu voi mai vedea pe Domnul, pe Domnul, in pamantul celor vii; nu voi mai vedea pe niciun om in Locuinta mortilor!

12. Locuinta mea este luata si mutata de la mine, ca o coliba de pastori. Imi simt firul vietii taiat ca de un tesator care m-ar rupe din tesatura lui. Pana deseara imi vei pune capat!

13. Am strigat pana dimineata; ca un leu, imi zdrobise toate oasele! Pana deseara imi vei pune capat!

14. Ciripeam ca o randunica, croncaneam ca un cocor si gemeam ca o porumbita. Ochii-mi priveau topiti spre cer: "Doamne, sunt in necaz, ajuta-ma!"

15. Ce sa mai spun? El mi-a raspuns si m-a ascultat. Acum voi umbla smerit pana la capatul anilor mei, dupa ce am fost intristat astfel.

16. Doamne, prin indurarea Ta se bucura omul de viata, prin ea mai am si eu suflare, caci Tu ma faci sanatos si imi dai iarasi viata.

17. Iata, chiar suferintele mele erau spre mantuirea mea; Tu ai gasit placere sa-mi scoti sufletul din groapa putrezirii. Caci ai aruncat inapoia Ta toate pacatele mele!

18. Caci nu Locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste, si cei ce s-au coborat in groapa nu mai nadajduiesc in credinciosia Ta.

19. Ci cel viu, da, cel viu Te lauda, ca mine astazi. Tatal face cunoscut copiilor sai credinciosia Ta.

20. Domnul m-a mantuit! De aceea, in toate zilele vietii noastre vom suna din corzile instrumentelor noastre in Casa Domnului."

21. Isaia zisese: "Sa se aduca o turta de smochine si s-o intinda peste buba; si Ezechia va trai."

22. Si Ezechia zisese: "Dupa ce semn voi cunoaste ca ma voi sui la Casa Domnului?"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***