Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 34

1. Apropiati-va, neamuri, sa auziti! Popoare, luati aminte! S-asculte pamantul, el si ce-l umple, lumea cu toate fapturile ei!

2. Caci Domnul este maniat pe toate neamurile si plin de urgie pe toata ostirea lor: El le nimiceste cu desavarsire, le macelareste de tot.

3. Mortii lor sunt aruncati, trupurile lor moarte miros greu, si se topesc muntii de sangele lor.

4. Toata ostirea cerurilor piere, cerurile sunt facute sul ca o carte, si toata ostirea lor cade cum cade frunza de vita, cum cade frunza de smochin.

5. "Caci sabia Mea - zice Domnul - s-a imbatat in ceruri; iata, se va cobori asupra Edomului, asupra poporului pe care l-am sortit nimicirii, ca sa-l pedepsesc.

6. Sabia Domnului este plina de sange, unsa cu grasime, cu sangele mieilor si tapilor, cu grasimea rinichilor berbecilor; caci Domnul tine un praznic de jertfe la Botra, si un mare macel este in tara Edomului.

7. Bivolii cad impreuna cu ei, si boii, impreuna cu taurii; tara lor se adapa cu sange, si tarana se umple de grasime."

8. Caci este o zi de razbunare a Domnului, un an de rasplatire si razbunare pentru Sion.

9. Paraiele Edomului se vor preface in smoala, si pulberea lui in pucioasa; da, tara lui va fi ca smoala care arde.

10. Nu se va stinge nici zi, nici noapte, si fumul lui se va inalta in veci. Din veac in veac va fi pustiit, si nimeni nu va trece prin el in veci de veci.

11. Ci pelicanul si ariciul il vor stapani, bufnita si corbul il vor locui. Se va intinde peste el funia pustiirii si cumpana nimicirii.

12. Nu vor mai fi in el fruntasi, ca sa aleaga un imparat, si toti voievozii lui vor fi nimiciti.

13. In casele lui imparatesti vor creste spinii, in cetatuile lui, maracini si urzici. Acolo va fi locuinta sacalilor si vizuina strutilor.

14. Fiarele din pustiu se vor intalni acolo cu cainii salbatici, si tapii parosi se vor chema unii pe altii. Acolo isi va avea locuinta naluca noptii si isi va gasi un loc de odihna.

15. Acolo isi va face cuibul sarpele de noapte, isi va pune ouale, le va cloci si isi va strange puii la umbra lui; acolo se vor strange toti uliii, fiecare la tovarasul lui.

16. Cautati in cartea Domnului si cititi! Niciuna din toate acestea nu va lipsi, nici una, nici alta nu vor da gres. Caci gura Domnului a poruncit lucrul acesta: Duhul Lui va strange acele salbaticiuni.

17. El a tras la sorti pentru ele, si mana Lui le-a impartit cu funia de masurat tara aceasta: ele o vor stapani totdeauna si o vor locui din veac in veac. -

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***