Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 33

1. Vai de tine, pustiitorule, care totusi n-ai fost pustiit; care jefuiesti, si n-ai fost jefuit inca! Dupa ce vei sfarsi de pustiit, vei fi pustiit si tu, dupa ce vei ispravi de jefuit, vei fi jefuit si tu. -

2. Doamne, ai mila de noi! Noi nadajduim in Tine. Fii ajutorul nostru in fiecare dimineata si izbavirea noastra la vreme de nevoie!

3. Cand rasuna glasul Tau, popoarele fug; cand Te scoli Tu, neamurile se imprastie. -

4. Si prada voastra va fi stransa cum strange musita: sar peste ea cum sar lacustele.

5. Domnul este inaltat si locuieste in inaltime. El umple Sionul de nepartinire si dreptate.

6. Zilele tale sunt statornice, intelepciunea si priceperea sunt un izvor de mantuire; frica de Domnul, iata comoara Sionului.

7. Iata, vitejii striga afara; solii pacii plang cu amar.

8. Drumurile sunt pustii; nimeni nu mai umbla pe drumuri. Asur a rupt legamantul, dispretuieste cetatile, nu se uita la nimeni.

9. Tara jeleste si este intristata; Libanul este plin de rusine, tanjeste; Saronul este ca un pustiu; Basanul si Carmelul isi scutura frunza.

10. "Acum Ma voi scula - zice Domnul - acum Ma voi inalta, acum Ma voi ridica.

11. Ati zamislit fan si nasteti paie de miriste; suflarea voastra de manie impotriva Ierusalimului este un foc care pe voi insiva va va arde de tot.

12. Popoarele vor fi ca niste cuptoare de var, ca niste spini taiati care ard in foc.

13. Voi cei de departe, ascultati ce am facut! Si voi cei de aproape, vedeti puterea Mea!"

14. Pacatosii sunt ingroziti in Sion; un tremur a apucat pe cei nelegiuiti care zic: "Cine din noi va putea sa ramana langa un foc mistuitor? Cine din noi va putea sa ramana langa niste flacari vesnice?"

15. Cel ce umbla in neprihanire si vorbeste fara viclesug, cel ce nesocoteste un castig scos prin stoarcere, cel ce isi trage mainile inapoi ca sa nu primeasca mita, cel ce isi astupa urechea sa n-auda cuvinte setoase de sange si isi leaga ochii ca sa nu vada raul,

16. acela va locui in locurile inalte; stanci intarite vor fi locul lui de scapare; i se va da paine, si apa nu-i va lipsi.

17. Ochii tai vor vedea pe Imparat in stralucirea Lui, vor privi tara in toata intinderea ei.

18. Inima ta isi va aduce aminte de groaza trecuta si va zice: "Unde este logofatul? Unde este vistiernicul? Unde este cel ce veghea asupra turnurilor?"

19. Atunci nu vei mai vedea pe poporul acela indraznet, pe poporul cu vorbirea incalcita, de n-o puteai intelege, cu limba gangava, de n-o puteai pricepe.

20. Priveste Sionul, cetatea sarbatorilor noastre! Ochii tai vor vedea Ierusalimul ca locuinta linistita, ca un cort care nu va mai fi mutat, ai carui tarusi nu vor mai fi scosi niciodata si ale carui funii nu vor mai fi dezlegate.

21. Da, acolo cu adevarat Domnul este minunat pentru noi: El ne tine loc de rauri, de paraie late, unde totusi nu patrund corabii cu lopeti si nu trece niciun vas puternic.

22. Caci Domnul este Judecatorul nostru, Domnul este Legiuitorul nostru, Domnul este Imparatul nostru: El ne mantuieste!

23. Funiile tale s-au slabit, asa ca nu mai pot strange piciorul catargului si nu mai pot intinde panzele. Atunci se imparte prada, care-i asa de mare, ca pana si ologii iau parte la ea.

24. Niciun locuitor nu zice: "Sunt bolnav!" Poporul Ierusalimului capata iertarea faradelegilor lui.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***