Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 31

1. Vai de cei ce se coboara in Egipt dupa ajutor, se bizuie pe cai si se incred in multimea carelor si in puterea calaretilor, dar nu privesc spre Sfantul lui Israel si nu cauta pe Domnul!

2. Dar si El este intelept si aduce nenorocirea, si nu Isi ia vorbele inapoi, ci Se ridica impotriva casei celor rai si impotriva ajutorului celor ce savarsesc nelegiuirea.

3. Caci egipteanul este om, nu Dumnezeu, si caii lui sunt carne, nu duh. Doar mana sa-Si intinda Domnul, si ocrotitorul se va clatina, iar cel ocrotit va cadea, si vor pieri cu totii.

4. Caci asa mi-a vorbit Domnul: "Cum mugeste leul si puiul de leu asupra prazii, in ciuda tuturor pastorilor stransi impotriva lui, si nu se inspaimanta de glasul lor, nici nu se sperie de numarul lor, asa Se va cobori si Domnul ostirilor sa lupte pe muntele Sionului si pe dealul lui.

5. Cum isi intind pasarile aripile peste puii lor, asa va ocroti Domnul ostirilor Ierusalimul, il va ocroti si-l va izbavi, il va cruta si-l va mantui."

6. Intoarceti-va la Acela de la care v-ati abatut mult, copii ai lui Israel!

7. Caci in ziua aceea, fiecare isi va lepada idolii de argint si de aur, pe care vi i-ati facut cu mainile voastre nelegiuite.

8. "Si asirianul va cadea ucis de o sabie, dar nu a unui om; il va nimici o sabie, dar nu este a unui om; va fugi de sabie, si tinerii lui razboinici vor fi robiti.

9. Stanca lui se va topi de groaza, si capeteniile lui vor tremura inaintea steagului - zice Domnul, care Isi are focul in Sion, si cuptorul, in Ierusalim."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***