Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 29

1. "Vai de Ariel (Leul lui Dumnezeu), de Ariel! Cetatea in care a tabarat David! Adaugati an la an si lasati sarbatorile sa-si faca ocolul lor.

2. Apoi voi impresura pe Ariel; plansete si gemete vor fi in ea si cetatea va fi ca un Ariel pentru Mine.

3. Caci te voi impresura din toate partile, te voi inconjura cu cete de strajeri si voi ridica intarituri de santuri impotriva ta.

4. Vei fi doborat la pamant si de acolo vei vorbi, si din tarana ti se vor auzi vorbele. Glasul tau va iesi din pamant ca al unei naluci, si din tarana iti vei sopti cuvintele.

5. Dar multimea vrajmasilor tai va fi ca o pulbere marunta, si multimea asupritorilor va fi ca pleava care zboara, si aceasta deodata, intr-o clipa.

6. De la Domnul ostirilor va veni pedeapsa, cu tunete, cutremure de pamant si pocnet puternic, cu vijelie si furtuna, si cu flacara unui foc mistuitor.

7. Si ca un vis, ca o vedenie de noapte, asa va fi multimea neamurilor care vor lupta impotriva lui Ariel, asa vor fi cei ce se vor bate impotriva lui si cetatuii lui, strangandu-l de aproape.

8. Dupa cum cel flamand viseaza ca mananca, si se trezeste cu stomacul gol, si dupa cum cel insetat viseaza ca bea, si se trezeste stors de puteri si cu setea neastamparata: tot asa va fi si cu multimea neamurilor care vor veni sa lupte impotriva muntelui Sionului." -

9. Ramaneti incremeniti si uimiti! Inchideti ochii si fiti orbi! - Ei sunt beti, dar nu de vin; se clatina, dar nu din pricina bauturilor tari.

10. Ci pentru ca Domnul a turnat peste voi un duh de adormire; v-a inchis ochii, prorocilor, si v-a acoperit capetele, vazatorilor.

11. De aceea, toata descoperirea dumnezeiasca a ajuns pentru voi ca vorbele unei carti pecetluite. Daca o dai cuiva care stie sa citeasca si-i zici: "Ia citeste!", el raspunde: "Nu pot, caci este pecetluita!"

12. Sau daca dai cartea unuia care nu stie sa citeasca si-i zici: "Ia citeste!", el raspunde: "Nu stiu sa citesc."

13. Domnul zice: "Cand se apropie de Mine poporul acesta, Ma cinsteste cu gura si cu buzele, dar inima lui este departe de Mine, si frica pe care o are de Mine nu este decat o invatatura de datina omeneasca.

14. De aceea voi lovi iarasi pe poporul acesta cu semne si minuni din ce in ce mai minunate, asa ca intelepciunea inteleptilor lui va pieri, si priceperea oamenilor lui priceputi se va face nevazuta."

15. Vai de cei ce isi ascund planurile dinaintea Domnului, care isi fac faptele in intuneric si zic: "Cine ne vede si cine ne stie?"!

16. Stricati ce sunteti! Oare olarul trebuie privit ca lutul sau poate lucrarea sa zica despre lucrator: "Nu m-a facut el"? Sau poate vasul sa zica despre olar: "El nu se pricepe"?

17. Peste putina vreme, Libanul se va preface in pomet, si pometul va fi socotit ca o padure!

18. In ziua aceea, surzii vor auzi cuvintele cartii, si ochii orbilor, izbaviti de negura si intuneric, vor vedea.

19. Cei nenorociti se vor bucura tot mai mult in Domnul, si saracii se vor inveseli de Sfantul lui Israel.

20. Caci asupritorul nu va mai fi, batjocoritorul va pieri, si toti cei ce pandeau nelegiuirea vor fi nimiciti:

21. cei ce osandeau pe altii la judecata, intindeau curse cui ii infruntau la poarta cetatii si napastuiau fara temei pe cel nevinovat.

22. De aceea, asa vorbeste Domnul catre casa lui Iacov, El, care a rascumparat pe Avraam: "Acum Iacov nu va mai rosi de rusine si nu i se va mai ingalbeni fata acum.

23. Caci, cand vor vedea ei, cand vor vedea copiii lor, in mijlocul lor, lucrarea mainilor Mele, Imi vor sfinti Numele; vor sfinti pe Sfantul lui Iacov si se vor teme de Dumnezeul lui Israel.

24. Cei rataciti cu duhul vor capata pricepere, si cei ce carteau vor lua invatatura."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***