Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 26

1. In ziua aceea, se va canta urmatoarea cantare in tara lui Iuda: "Avem o cetate tare; Dumnezeu ne da mantuirea ca ziduri si intaritura.

2. Deschideti portile, ca sa intre neamul cel neprihanit si credincios.

3. Celui cu inima tare, Tu-i chezasuiesti pacea; da, pacea, caci se increde in Tine.

4. Incredeti-va in Domnul pe vecie, caci Domnul Dumnezeu este Stanca veacurilor.

5. El a rasturnat pe cei ce locuiau pe inaltimi, El a plecat cetatea ingamfata; a doborat-o la pamant si a aruncat-o in tarana.

6. Ea este calcata in picioare, in picioarele saracilor, sub pasii celor obijduiti."

7. Calea dreptului este neprihanirea; Tu, care esti fara prihana, netezesti cararea dreptului.

8. De aceea Te asteptam, Doamne, si pe calea judecatilor Tale; sufletul nostru suspina dupa Numele Tau si dupa pomenirea Ta.

9. Sufletul meu Te doreste noaptea, si duhul meu Te cauta inauntrul meu. Caci, cand se implinesc judecatile Tale pe pamant, locuitorii lumii invata dreptatea.

10. Daca ierti pe cel rau, el totusi nu invata neprihanirea, se deda la rau in tara in care domneste neprihanirea si nu cauta la maretia Domnului.

11. Doamne, mana Ta este puternica: ei n-o zaresc! Dar vor vedea ravna Ta pentru poporul Tau, si vor fi rusinati; va arde focul pe vrajmasii Tai.

12. Dar noua, Doamne, Tu ne dai pace, caci tot ce facem noi, Tu implinesti pentru noi.

13. Doamne Dumnezeul nostru, alti stapani afara de Tine au stapanit peste noi, dar acum numai pe Tine si numai Numele Tau il chemam.

14. Cei ce sunt morti acum nu vor mai trai, sunt niste umbre, si nu se vor mai scula; caci Tu i-ai pedepsit, i-ai nimicit si le-ai sters pomenirea.

15. Inmulteste poporul, Doamne! Inmulteste poporul, arata-Ti slava; da inapoi toate hotarele tarii.

16. Doamne, ei Te-au cautat, cand erau in stramtorare; au inceput sa se roage, cand i-ai pedepsit.

17. Cum se zvarcoleste o femeie insarcinata, gata sa nasca, si cum striga ea in mijlocul durerilor ei, asa am fost noi, departe de fata Ta, Doamne!

18. Am zamislit, am simtit dureri si, cand sa nastem, am nascut vant: tara nu este mantuita, si locuitorii ei nu sunt nascuti.

19. Sa invie, dar, mortii Tai! Sa se scoale trupurile mele moarte! - Treziti-va si sariti de bucurie, cei ce locuiti in tarana! Caci roua Ta este o roua datatoare de viata, si pamantul va scoate iarasi afara pe cei morti.

20. Du-te, poporul meu, intra in odaia ta si incuie usa dupa tine; ascunde-te cateva clipe, pana va trece mania! -

21. Caci iata, Domnul iese din locuinta Lui sa pedepseasca nelegiuirile locuitorilor pamantului; si pamantul va da sangele pe fata, si nu va mai acoperi uciderile.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***