Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 23

1. Prorocie impotriva Tirului. Bociti-va, corabii din Tarsis! Caci Tirul a fost nimicit: nu mai are nici case, nici intrare! Din tara Chitim le-a venit vestea aceasta. -

2. Amutiti de groaza, locuitori ai tarmului pe care il umpleau odata negustorii din Sidon care strabateau marea!

3. Veniturile lui erau graul Nilului si secerisul Raului, aduse pe ape mari, asa ca el era targul neamurilor. -

4. Rusineaza-te, Sidoane! Caci asa vorbeste marea, cetatuia marii: "Eu n-am avut durerile facerii, nici n-am nascut, n-am hranit tineri, nici n-am crescut fete."

5. Cand vor afla egiptenii vestea aceasta, vor tremura auzind de caderea Tirului

6. si vor zice: "Treceti la Tarsis, bociti-va, locuitori ai tarmului!

7. Aceasta este cetatea voastra cea vesela, care avea o obarsie veche si ale carei picioare o duceau sa locuiasca departe.

8. Cine a luat aceasta hotarare impotriva Tirului, impartitorul cununilor, el, ai carui negustori erau niste voievozi si ai carui targoveti erau cei mai bogati de pe pamant?"

9. Domnul ostirilor a luat aceasta hotarare, ca sa rusineze mandria a tot ce straluceste si sa smereasca pe toti cei mari ai pamantului:

10. Strabateti tara, ca Nilul, niciun brau nu te mai strange, fiica Tarsisului! Nu mai este niciun jug!

11. Domnul Si-a intins mana asupra marii; a facut sa tremure imparatii; a poruncit nimicirea cetatuilor Canaanului

12. si a zis: "De acum nu te vei mai bucura, fecioara necinstita, fiica Sidonului! Scoala-te si treci in tara Chitim; dar nici acolo nu vei avea odihna."

13. Iata pe haldei, care nu erau un popor, locuitorii acestia ai pustiului, carora asirianul le-a intemeiat o tara; ei inalta turnuri, surpa casele imparatesti ale Tirului, le prefac in daramaturi.

14. Bociti-va, corabii din Tarsis! Caci cetatuia voastra este nimicita.

15. In vremea aceea, Tirul va fi dat uitarii saptezeci de ani, cat tine viata unui imparat, dar dupa saptezeci de ani, se va intampla Tirului ca si curvei despre care vorbeste cantecul:

16. "Ia harpa si strabate cetatea, curva data uitarii; canta bine, canta-ti cantecele de mai multe ori, ca iarasi sa-si aduca lumea aminte de tine."

17. Tot asa, dupa saptezeci de ani, Domnul va cerceta Tirul, si se va intoarce iarasi la castigul lui; va avea legaturi cu toate imparatiile lumii de pe fata pamantului;

18. dar castigul si plata lui vor fi inchinate Domnului, nu vor fi nici stranse, nici pastrate; ci castigul lui va aduce celor ce locuiesc inaintea Domnului o hrana imbelsugata si haine stralucite.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***