Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 22

1. Prorocie asupra vaii vedeniilor. Ce este de va suiti cu totii pe acoperisuri,

2. cetate galagioasa, plina de zarva, cetate vesela? Mortii tai nu vor pieri ucisi de sabie, nici nu vor muri luptand.

3. Ci toate capeteniile tale fug impreuna, sunt luati prinsi de arcasi; toti locuitorii tai ajung deodata robi, in timp ce o iau la fuga in departare.

4. De aceea zic: "Intoarceti-va privirile de la mine, lasati-ma sa plang cu amar; nu staruiti sa ma mangaiati pentru nenorocirea fiicei poporului meu!"

5. Caci este o zi de necaz, de zdrobire si de invalmaseala, trimisa de Domnul Dumnezeul ostirilor in valea vedeniilor. Se darama zidurile si rasuna tipete de durere spre munte.

6. Elamul poarta tolba cu sageti; care de luptatori, de calareti inainteaza; Chirul dezveleste scutul.

7. Cele mai frumoase vai ale tale sunt pline de care, si calaretii se insiruie de bataie la portile tale.

8. Cele din urma santuri de intarire ale lui Iuda sunt silite, si in ziua aceasta cercetezi tu armaturile din Casa Padurii.

9. Va uitati la sparturile cele multe facute cetatii lui David si opriti apele iazului de jos.

10. Numarati casele Ierusalimului si le stricati, ca sa intariti zidul.

11. Faceti o camara intre cele doua ziduri, pentru apele iazului celui vechi, dar nu va uitati spre Cel ce a vrut aceste lucruri, nu vedeti pe Cel ce demult le-a pregatit.

12. Si totusi Domnul Dumnezeul ostirilor va cheama in ziua aceea sa plangeti si sa va bateti in piept, sa va radeti capul si sa va incingeti cu sac.

13. Dar iata, in schimb, veselie si bucurie! Se injunghie boi si se taie oi, se mananca la carne si se bea la vin - "Sa mancam si sa bem, caci maine vom muri!" -

14. Domnul ostirilor mi-a descoperit si mi-a zis: "Nu, nelegiuirea aceasta nu vi se va ierta pana nu veti muri, zice Domnul Dumnezeul ostirilor."

15. Asa vorbeste Domnul Dumnezeul ostirilor: "Du-te la curteanul acela, la Sebna, dregatorul casei imparatesti, si zi-i:

16. "Ce ai tu aici la tine si pe cine ai aici, de-ti sapi aici un mormant?" El isi sapa un mormant sus pe inaltime, isi scobeste o locuinta in stanca!

17. Iata, Domnul te va azvarli cu o aruncatura puternica, te va invarti ca pe un ghem.

18. Te va azvarli, te va azvarli ca pe o minge, pe un pamant intins, si acolo vei muri, acolo vor veni carele tale cele stralucite, tu, ocara casei stapanului tau!

19. Vei fi izgonit din dregatoria ta si te va smulge Domnul din locul tau.

20. "In ziua aceea, zice Domnul, voi chema pe robul Meu Eliachim, fiul lui Hilchia,

21. il voi imbraca in tunica ta, il voi incinge cu braul tau si voi da puterea ta in mainile lui. El va fi un tata pentru locuitorii Ierusalimului si pentru casa lui Iuda.

22. Voi pune pe umarul lui cheia casei lui David: cand va deschide el, nimeni nu va inchide, si cand va inchide el, nimeni nu va deschide.

23. Il voi implanta ca pe un drug intr-un loc tare si va fi un scaun de slava pentru casa tatalui sau.

24. Pe el se va sprijini toata slava casei tatalui sau, odraslele alese si de ocara, toate sculele cele mici, atat lighenele, cat si vasele.

25. In ziua aceea, zice Domnul ostirilor, drugul acela implantat intr-un loc tare va fi scos, va fi taiat, si va cadea, si povara care era pe el va fi nimicita, caci Domnul a vorbit."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***