Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 21

1. Prorocie asupra pustiului marii. Cum inainteaza vijelia de la miazazi, asa vine el din pustiu, din tara infricosata.

2. O vedenie grozava mi s-a descoperit. Asupritorul asupreste, pustiitorul pustieste. - "Suie-te, Elamule! Impresoara, Medio! Caci fac sa inceteze toate oftarile lor - zice Domnul."

3. De aceea mi s-a umplut inima de neliniste, m-apuca durerile, ca durerile unei femei cand naste. Zvarcolirile nu ma lasa s-aud, tremurul ma impiedica sa vad.

4. Imi bate inima cu putere, m-apuca groaza; noaptea placerilor mele ajunge o noapte de spaima.

5. Ei pun masa, straja vegheaza, si ei mananca, beau… Dar deodata se aude strigand: "In picioare, voievozi! Ungeti scutul!"

6. Caci asa mi-a vorbit Domnul: "Du-te si pune un strajer, ca sa dea de veste despre ce va vedea." -

7. El a vazut calarime, calareti doi cate doi, calareti pe magari, calareti pe camile; si asculta cu luare aminte, cu cea mai mare bagare de seama.

8. Apoi a strigat ca un leu: "Doamne, am stat mereu in turnul meu de paza si stateam de straja in toate noptile.

9. Si iata ca a venit calarime si calareti, doi cate doi." Apoi a luat iarasi cuvantul si a zis: "A cazut, a cazut Babilonul, si toate icoanele dumnezeilor lui sunt sfaramate la pamant!"

10. O, poporul meu, care ai fost stropsit ca boabele de grau din aria mea, ce am auzit de la Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel, aceea va vestesc.

11. Prorocie asupra Dumei. Mi se striga din Seir: "Strajerule, cat mai este din noapte? Strajerule, mai este mult din noapte?"

12. Strajerul raspunde: "Vine dimineata, si este tot noapte. Daca vreti sa intrebati, intrebati; intoarceti-va si veniti iarasi."

13. Prorocie asupra Arabiei. Veti petrece noaptea in tufele Arabiei, cete de negustori din Dedan!

14. Duceti apa celor ce le este sete; locuitorii tarii Tema, duceti paine fugarilor!

15. Caci ei fug dinaintea sabiilor, dinaintea sabiei scoase din teaca, dinaintea arcului incordat si dinaintea unei lupte inversunate.

16. Caci asa mi-a vorbit Domnul: "Inca un an, ca anii unui simbrias, si s-a ispravit cu toata slava Chedarului.

17. Nu va mai ramane decat un mic numar din vitejii arcasi, fii ai Chedarului, caci Domnul Dumnezeul lui Israel a spus-o."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***