Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 18

1. Vai de tine, tara in care rasuna zanganit de arme si care esti dincolo de raurile Etiopiei!

2. Tu, care trimiti soli pe mare in corabii de papura care plutesc pe luciul apelor! "Duceti-va, soli iuti, la neamul acela tare si puternic, la poporul acela infricosat de la inceputul lui, neam puternic care zdrobeste totul si a carui tara este taiata de rauri."

3. Voi toti, locuitori ai lumii, si voi, locuitori ai pamantului, luati seama cand se inalta steagul pe munti si ascultati cand suna trambita!

4. Caci asa mi-a vorbit Domnul: "Eu privesc linistit din locuinta Mea, pe caldura arzatoare a luminii soarelui si pe aburul de roua, in vipia secerisului."

5. Dar inainte de seceris, cand cade floarea, si rodul se face agurida, El taie indata mladitele cu cosoare, ba taie chiar lastarii si-i arunca…

6. Si asirienii vor fi lasati astfel prada pasarilor rapitoare din munti si fiarelor pamantului; pasarile de prada vor petrece vara pe trupurile lor moarte, si fiarele pamantului vor ierna pe ele.

7. In vremea aceea, se vor aduce daruri de mancare Domnului ostirilor de poporul cel tare si puternic, de poporul cel infricosat de la inceputul lui, neam puternic care zdrobeste totul si a carui tara este taiata de rauri: vor fi aduse acolo unde locuieste Numele Domnului ostirilor, pe muntele Sionului.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***