Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 17

1. Prorocie impotriva Damascului. "Iata, Damascul nu va mai fi o cetate, ci va ajunge un morman de daramaturi;

2. cetatile Aroerului sunt parasite, sunt date spre pasune turmelor care se culca nestingherite acolo.

3. S-a ispravit cu cetatuia lui Efraim si s-a sfarsit cu imparatia Damascului; dar ramasita Siriei va fi ca slava copiilor lui Israel, zice Domnul ostirilor.

4. In ziua aceea, slava lui Iacov va fi slabita, si grasimea carnii lui va pieri.

5. Se va intampla ca atunci cand strange seceratorul graul, si bratul lui taie spicele; da, ca la stransul spicelor in valea Refaim;

6. vor mai ramane doar cateva, ca la scuturatul maslinului: doua, trei masline, pe varful crengilor, patru sau cinci, in ramurile cu roade, zice Domnul Dumnezeul lui Israel."

7. In ziua aceea, omul se va uita spre Facatorul sau, si ochii i se vor intoarce spre Sfantul lui Israel;

8. nu se va mai uita spre altare, care sunt lucrarea mainilor lui, si nu va mai privi la ce au facut degetele lui, la idolii Astarteii si la stalpii inchinati soarelui.

9. In ziua aceea, cetatile lui intarite vor fi ca daramaturile din padure si de pe varful muntelui, parasite odinioara inaintea copiilor lui Israel: va fi un pustiu!

10. Caci ai uitat pe Dumnezeul mantuirii tale si nu ti-ai adus aminte de Stanca scaparii tale. De aceea ti-ai sadit rasaduri placute si ai sadit butuci straini.

11. Cand i-ai sadit, i-ai inconjurat cu un gard, si in curand i-ai vazut inflorind. Dar culesul roadelor a fugit tocmai in clipa veseliei, si durerea este fara leac.

12. Vai! ce vuiet de popoare multe, care urla cum urla marea! Ce zarva de neamuri, care mugesc cum mugesc niste ape puternice.

13. Neamurile mugesc cum mugesc apele mari… Dar cand le mustra Dumnezeu, ele fug departe, izgonite ca pleava de pe munti la suflarea vantului, ca tarana luata de vartej.

14. Seara, vine o prapadenie neasteptata, si pana dimineata, nu mai sunt! Iata partea celor ce ne jupoaie si soarta celor ce ne jefuiesc.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***