Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 16

1. Trimiteti miei carmuitorului tarii, trimiteti-i din Sela, prin pustiu, la muntele fiicei Sionului!

2. Ca o pasare fugara, izgonita din cuib, asa vor fi fiicele Moabului, la trecerea Arnonului. -

3. Si vor zice: "Sfatuieste, mijloceste, acopera-ne ziua in amiaza mare cu umbra ta, ca noaptea neagra, ascunde pe cei ce sunt urmariti, nu da pe fata pe cei fugiti!

4. Lasa sa locuiasca pentru o vreme la tine cei goniti din Moab, fii un loc de scapare pentru ei impotriva pustiitorului! Caci apasarea va inceta, pustiirea se va sfarsi, cel ce calca tara in picioare va pieri.

5. Si atunci un scaun de domnie se va intari prin indurare; si se va vedea sezand cu credinciosie, in casa lui David, un judecator, prieten al dreptului si plin de ravna pentru dreptate." -

6. Auzim ingamfarea mandrului Moab, fudulia si fala lui, trufia si laudarosia lui.

7. De aceea geme Moabul pentru Moab, toti gem; suspinati pe daramaturile Chir-Haresetului adanc mahniti;

8. caci campiile Hesbonului lancezesc, stapanii neamurilor au sfaramat butucii viei din Sibma, care se intindeau pana la Iaezer si se incalceau prin pustiu: mladitele ei se intindeau si treceau dincolo de mare.

9. De aceea plang pentru via din Sibma, ca pentru Iaezer; va ud cu lacrimile mele, Hesbonule si Eleale! Caci peste culesul roadelor voastre si peste secerisul vostru a cazut un strigat de razboi!

10. S-a dus bucuria si veselia din campii! Si in vii nu mai sunt cantece, nu mai sunt veselii! Nimeni nu mai calca vinul in teascuri. - "Am facut sa inceteze strigatele de bucurie la cules.

11. De aceea imi plange sufletul pentru Moab ca o harpa, si inima, pentru Chir-Hares;

12. si cand se va arata Moabul obosindu-se pe inaltimi si va intra in locasul sau cel sfant sa se roage, nu va putea sa capete nimic!" -

13. Acesta este cuvantul pe care l-a rostit Domnul de multa vreme asupra Moabului.

14. Iar acum Domnul vorbeste si zice: "In trei ani, ca anii unui simbrias, slava Moabului va fi dispretuita, impreuna cu toata aceasta mare multime; si ce va ramane va fi putin lucru, aproape nimic."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***