Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Isaia 13

1. Prorocie impotriva Babilonului, descoperita lui Isaia, fiul lui Amot.

2. "Ridicati un steag pe un munte gol, inaltati glasul spre ei, faceti semne cu mana, ca sa vina la portile asupritorilor!

3. Am dat porunca sfintei Mele ostiri - zice Domnul - am chemat pe vitejii Mei la judecata maniei Mele, pe cei ce se bucura de marimea Mea."

4. Un vuiet se aude pe munti, ca vuietul de popor mult; se aude o zarva de imparatii, de neamuri adunate. Domnul ostirilor Isi cerceteaza oastea care va da lupta.

5. Ei vin dintr-o tara departata, de la marginea cerurilor: Domnul si uneltele maniei Lui vor nimici tot pamantul.

6. Gemeti! caci ziua Domnului este aproape: ea vine ca o pustiire a Celui Atotputernic!

7. De aceea, toate mainile slabesc, si orice inima omeneasca se topeste.

8. Ei sunt napaditi de spaima, ii apuca chinurile si durerile, se zvarcolesc ca o femeie in durerile nasterii, se uita unii la altii incremeniti, fetele lor sunt rosii ca focul.

9. Iata, vine ziua Domnului, zi fara mila, zi de manie si urgie aprinsa, care va preface tot pamantul in pustiu si va nimici pe toti pacatosii de pe el.

10. Caci stelele cerurilor si Orionul nu vor mai straluci; soarele se va intuneca la rasaritul lui, si luna nu va mai lumina.

11. "Voi pedepsi - zice Domnul - lumea pentru rautatea ei, si pe cei rai, pentru nelegiuirile lor; voi face sa inceteze mandria celor trufasi si voi dobori semetia celor asupritori.

12. Voi face pe oameni mai rari decat aurul curat si mai scumpi decat aurul din Ofir.

13. Pentru aceasta voi clatina cerurile, si pamantul se va zgudui din temelia lui de mania Domnului ostirilor, in ziua maniei Lui aprinse.

14. Atunci, ca o caprioara speriata, ca o turma fara pastor, fiecare se va intoarce la poporul sau, fiecare va fugi in tara lui.

15. Toti cei ce vor fi prinsi vor fi strapunsi, si toti cei ce vor fi apucati vor cadea ucisi de sabie.

16. Copiii lor vor fi zdrobiti sub ochii lor, casele le vor fi jefuite, si nevestele lor vor fi necinstite.

17. Iata, atat impotriva lor pe mezi, care nu se uita la argint si nu poftesc aurul.

18. Cu arcurile lor vor dobori pe tineri, si vor fi fara mila pentru rodul pantecelor: ochiul lor nu va cruta pe copii.

19. Si astfel Babilonul, podoaba imparatilor, falnica mandrie a haldeilor, va fi ca Sodoma si Gomora, pe care le-a nimicit Dumnezeu.

20. El nu va mai fi locuit, nu va mai fi niciodata popor in el. Arabul nu-si va mai intinde cortul acolo, si pastorii nu-si vor mai tarcui turmele acolo,

21. ci fiarele pustiului isi vor face culcusul acolo, bufnitele ii vor umple casele, strutii vor locui acolo, si stafiile se vor juca acolo.

22. Sacalii vor urla in casele lui imparatesti pustii, si cainii salbatici, in casele lui de petrecere. Vremea lui este aproape sa vina, si zilele nu i se vor lungi."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***