Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iosua 7

1. Copiii lui Israel au pacatuit cu privire la lucrurile date spre nimicire. Acan, fiul lui Carmi, fiul lui Zabdi, fiul lui Zerah, din semintia lui Iuda, a luat din lucrurile date spre nimicire. Si Domnul S-a aprins de manie impotriva copiilor lui Israel.

2. Iosua a trimis din Ierihon niste barbati la Ai, care este langa Bet-Aven, la rasarit de Betel. Si le-a zis: "Suiti-va si iscoditi tara." Si oamenii aceia s-au suit si au iscodit cetatea Ai.

3. S-au intors la Iosua si i-au spus: "Degeaba mai faci sa mearga tot poporul; doua sau trei mii de oameni vor ajunge ca sa bati cetatea Ai; nu osteni tot poporul; caci oamenii aceia sunt putini la numar."

4. Aproape trei mii de oameni au pornit, dar au luat-o la fuga dinaintea oamenilor din Ai.

5. Oamenii din Ai le-au omorat aproape treizeci si sase de oameni; i-au urmarit de la poarta pana la Sebarim si i-au batut la vale. Poporul a ramas incremenit si cu inima moale ca apa.

6. Iosua si-a sfasiat hainele si s-a aruncat cu fata la pamant pana seara inaintea chivotului Domnului, el si batranii lui Israel, si si-au presarat capul cu tarana.

7. Iosua a zis: "Ah! Doamne Dumnezeule, pentru ce ai trecut pe poporul acesta Iordanul, ca sa ne dai in mainile amoritilor si sa ne prapadesti? De am fi stiut sa ramanem de cealalta parte a Iordanului!

8. Dar, Doamne, ce voi zice, dupa ce Israel a dat dosul inaintea vrajmasilor lui?

9. Canaanitii si toti locuitorii tarii vor afla; ne vor inconjura si ne vor sterge numele de pe pamant. Si ce vei face Tu Numelui Tau celui mare?"

10. Domnul a zis lui Iosua: "Scoala-te! Pentru ce stai culcat astfel pe fata ta?

11. Israel a pacatuit; au calcat legamantul Meu pe care li l-am dat, au luat din lucrurile date spre nimicire, le-au furat si au mintit si le-au ascuns printre lucrurile lor.

12. De aceea copiii lui Israel nu pot sa tina piept vrajmasilor lor: vor da dosul in fata vrajmasilor lor, caci sunt dati spre nimicire; Eu nu voi mai fi cu voi, daca nu nimiciti ce este dat spre nimicire din mijlocul vostru.

13. Scoala-te, sfinteste poporul. Spune-le: "Sfintiti-va pentru maine. Caci asa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: "In mijlocul tau este un lucru dat spre nimicire, Israele; nu vei putea sa tii piept vrajmasilor tai, pana nu veti scoate lucrul dat spre nimicire din mijlocul vostru.

14. Sa va apropiati maine dimineata dupa semintiile voastre; si semintia pe care o va arata Domnul prin sorti se va apropia pe familii, si familia pe care o va arata Domnul prin sorti se va apropia pe case, si casa pe care o va arata Domnul prin sorti se va apropia pe barbati.

15. Cine va fi aratat prin sorti ca a luat din ce era dat spre nimicire va fi ars in foc, el si tot ce este al lui, pentru ca a calcat legamantul Domnului si a facut o miselie in Israel."

16. Iosua s-a sculat dis-de-dimineata si a apropiat pe Israel, dupa semintiile lui, si a fost aratata prin sorti semintia lui Iuda.

17. A apropiat familiile lui Iuda, si a fost aratata prin sorti familia lui Zerah. A apropiat familia lui Zerah pe case, si a fost aratata prin sorti casa lui Zabdi.

18. A apropiat casa lui Zabdi pe barbati si a fost aratat prin sorti Acan, fiul lui Carmi, fiul lui Zabdi, fiul lui Zerah, din semintia lui Iuda.

19. Iosua a zis lui Acan: "Fiule, da slava Domnului Dumnezeului lui Israel, marturiseste si spune-mi ce ai facut, nu-mi ascunde nimic."

20. Acan a raspuns lui Iosua si a zis: "Este adevarat ca am pacatuit impotriva Domnului Dumnezeului lui Israel si iata ce am facut:

21. am vazut in prada o manta frumoasa de Sinear, doua sute de sicli de argint si o placa de aur in greutate de cincizeci de sicli; le-am poftit si le-am luat; iata, sunt ascunse in pamant in mijlocul cortului meu, si argintul este pus sub ele."

22. Iosua a trimis niste oameni, care au alergat in cort; si iata ca lucrurile erau ascunse in cortul lui Acan, si argintul era sub ele.

23. Le-au luat din mijlocul cortului, le-au adus lui Iosua si tuturor copiilor lui Israel si le-au pus inaintea Domnului.

24. Iosua si tot Israelul impreuna cu el au luat pe Acan, fiul lui Zerah, argintul, mantaua, placa de aur, pe fiii si fiicele lui Acan, boii lui, magarii, oile, cortul lui si tot ce era al lui; si i-au suit in valea Acor.

25. Iosua a zis: "Pentru ce ne-ai nenorocit? Si pe tine te va nenoroci Domnul azi." Si tot Israelul i-a ucis cu pietre. I-au ars in foc, i-au ucis cu pietre

26. si au ridicat peste Acan un morman mare de pietre, care se vede pana in ziua de azi. Si Domnul S-a intors din iutimea maniei Lui. Din pricina acestei intamplari s-a dat pana in ziua de azi locului aceluia numele de valea Acor.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***