Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iosua 6

1. Ierihonul era inchis si intarit de teama copiilor lui Israel. Nimeni nu iesea din el si nimeni nu intra in el.

2. Domnul a zis lui Iosua: "Iata, dau in mainile tale Ierihonul si pe imparatul lui, pe vitejii lui ostasi.

3. Inconjurati cetatea, voi toti barbatii de razboi, dand ocol cetatii o data. Asa sa faci sase zile.

4. Sapte preoti sa poarte inaintea chivotului sapte trambite de corn de berbec; in ziua a saptea, sa inconjurati cetatea de sapte ori, si preotii sa sune din trambite.

5. Cand vor suna lung din cornul de berbec si cand veti auzi sunetul trambitei, tot poporul sa scoata mari strigate. Atunci zidul cetatii se va prabusi, si poporul sa se suie, fiecare drept inainte."

6. Iosua, fiul lui Nun, a chemat pe preoti si le-a zis: "Luati chivotul legamantului, si sapte preoti sa poarte cele sapte trambite de corn de berbec inaintea chivotului Domnului."

7. Si a zis poporului: "Porniti, inconjurati cetatea, si barbatii inarmati sa treaca inaintea chivotului Domnului."

8. Dupa ce a vorbit Iosua poporului, cei sapte preoti care purtau inaintea Domnului cele sapte trambite de corn de berbec au pornit si au sunat din trambite. Chivotul legamantului Domnului mergea in urma lor.

9. Barbatii inarmati mergeau inaintea preotilor care sunau din trambite, si coada ostirii mergea dupa chivot; in timpul mersului, preotii sunau din trambite.

10. Iosua daduse porunca aceasta poporului: "Voi sa nu strigati, sa nu vi se auda glasul si sa nu va iasa o vorba din gura, pana in ziua cand va voi spune: "Strigati!" Atunci sa strigati."

11. Chivotul Domnului a inconjurat cetatea si i-a dat ocol o data; apoi au intrat in tabara si au ramas in tabara peste noapte.

12. Iosua s-a sculat cu noaptea in cap, si preotii au luat chivotul Domnului.

13. Cei sapte preoti, care purtau cele sapte trambite de corn de berbec inaintea chivotului Domnului, au pornit si au sunat din trambite. Barbatii inarmati mergeau inaintea lor, si coada ostirii venea dupa chivotul Domnului; in timpul mersului, preotii sunau din trambite.

14. Au inconjurat cetatea o data, a doua zi; apoi s-au intors in tabara. Au facut acelasi lucru timp de sase zile.

15. In ziua a saptea, s-au sculat in zorii zilei si au inconjurat in acelasi fel cetatea de sapte ori; aceasta a fost singura zi cand au inconjurat cetatea de sapte ori.

16. A saptea oara, pe cand preotii sunau din trambite, Iosua a zis poporului: "Strigati, caci Domnul v-a dat cetatea in mana!

17. Cetatea sa fie data Domnului spre nimicire, ea si tot ce se afla in ea; dar sa lasati cu viata pe curva Rahav si pe toti cei ce vor fi cu ea in casa, pentru ca a ascuns pe solii pe care-i trimiseseram noi.

18. Feriti-va numai de ceea ce va fi dat spre nimicire; caci daca veti lua ceva din ceea ce va fi dat spre nimicire, veti face ca tabara lui Israel sa fie data spre nimicire si o veti nenoroci.

19. Tot argintul si tot aurul, toate lucrurile de arama si de fier sa fie inchinate Domnului si sa intre in vistieria Domnului."

20. Poporul a scos strigate, si preotii au sunat din trambite. Cand a auzit poporul sunetul trambitei, a strigat tare, si zidul s-a prabusit; poporul s-a suit in cetate, fiecare drept inainte. Au pus mana pe cetate

21. si au nimicit-o cu desavarsire, trecand prin ascutisul sabiei tot ce era in cetate, barbati si femei, copii si batrani, pana la boi, oi si magari.

22. Iosua a zis celor doi barbati care iscodisera tara: "Intrati in casa curvei si scoateti din ea pe femeia aceea si pe toti ai ei, cum i-ati jurat."

23. Tinerii, iscoadele, au intrat si au scos pe Rahav, pe tatal ei, pe mama ei, pe fratii ei si pe toti ai ei; au scos afara pe toti cei din familia ei si i-au asezat afara din tabara lui Israel.

24. Cetatea au ars-o impreuna cu tot ce se afla in ea; numai argintul, aurul si toate lucrurile de arama si de fier le-au pus in vistieria Casei Domnului.

25. Iosua a lasat cu viata pe curva Rahav, casa tatalui ei si pe toti ai ei; ea a locuit in mijlocul lui Israel pana in ziua de azi, pentru ca ascunsese solii pe care-i trimisese Iosua sa iscodeasca Ierihonul.

26. Atunci a jurat Iosua si a zis: "Blestemat sa fie inaintea Domnului omul care se va scula sa zideasca din nou cetatea aceasta a Ierihonului! Cu pretul intaiului sau nascut ii va pune temeliile si cu pretul celui mai tanar fiu al lui ii va aseza portile!"

27. Domnul a fost cu Iosua si i s-a dus vestea in toata tara.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***