Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iosua 5

1. Cand au auzit toti imparatii amoritilor de la apusul Iordanului, si toti imparatii canaanitilor de langa mare ca Domnul secase apele Iordanului inaintea copiilor lui Israel pana am trecut, li s-a taiat inima si au ramas ingroziti inaintea copiilor lui Israel.

2. In vremea aceea, Domnul a zis lui Iosua: "Fa-ti niste cutite de piatra si taie imprejur pe copiii lui Israel, a doua oara."

3. Iosua si-a facut niste cutite de piatra si a taiat imprejur pe copiii lui Israel pe dealul Aralot.

4. Iata pricina pentru care i-a taiat Iosua imprejur. Tot poporul iesit din Egipt, barbatii, toti oamenii de lupta murisera in pustiu, pe drum, dupa iesirea lor din Egipt.

5. Tot poporul acela iesit din Egipt era taiat imprejur; dar tot poporul nascut in pustiu, pe drum, dupa iesirea din Egipt, nu fusese taiat imprejur.

6. Caci copiii lui Israel umblasera patruzeci de ani prin pustiu pana la nimicirea intregului neam de oameni de razboi care iesisera din Egipt si care nu ascultasera de glasul Domnului. Domnul le-a jurat ca nu-i va lasa sa vada tara pe care jurase parintilor lor ca ne-o va da, tara in care curge lapte si miere.

7. In locul lor a ridicat pe copiii lor; si Iosua i-a taiat imprejur, caci erau netaiati imprejur, pentru ca nu-i taiasera imprejur pe drum.

8. Dupa ce a ispravit de taiat imprejur pe tot poporul, au ramas pe loc in tabara pana la vindecare.

9. Domnul a zis lui Iosua: "Astazi, am ridicat ocara Egiptului de deasupra voastra." Si locului aceluia i-au pus numele Ghilgal pana in ziua de azi.

10. Copiii lui Israel au tabarat la Ghilgal; si au praznuit Pastile in a paisprezecea zi a lunii, spre seara, in campia Ierihonului.

11. A doua zi de Pasti au mancat din graul tarii, azime si boabe prajite; chiar in ziua aceea au mancat.

12. Mana a incetat a doua zi de Pasti, cand au mancat din graul tarii. Copiii lui Israel n-au mai avut mana, ci au mancat din roadele tarii Canaanului in anul acela.

13. Pe cand Iosua era langa Ierihon, a ridicat ochii si s-a uitat. Si iata ca un om statea in picioare inaintea lui, cu sabia scoasa din teaca in mana. Iosua s-a dus spre el si i-a zis: "Esti dintre ai nostri sau dintre vrajmasii nostri?"

14. El a raspuns: "Nu, ci Eu sunt Capetenia ostirii Domnului, si acum am venit." Iosua s-a aruncat cu fata la pamant, s-a inchinat si I-a zis: "Ce spune Domnul meu robului Sau?"

15. Si Capetenia ostirii Domnului a zis lui Iosua: "Scoate-ti incaltamintea din picioare, caci locul pe care stai este sfant." Si Iosua a facut asa.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***