Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iosua 4

1. Dupa ce a ispravit tot poporul de trecut Iordanul, Domnul a zis lui Iosua:

2. "Ia doisprezece barbati din popor, cate un barbat din fiecare semintie.

3. Da-le porunca urmatoare: "Luati de aici, din mijlocul Iordanului, din locul unde s-au oprit preotii, douasprezece pietre, pe care sa le duceti cu voi si sa le puneti in locul unde veti petrece noaptea aceasta."

4. Iosua a chemat pe cei doisprezece barbati, pe care i-a ales dintre copiii lui Israel, cate un barbat de fiecare semintie,

5. si le-a zis: "Treceti inaintea chivotului Domnului Dumnezeului vostru, in mijlocul Iordanului, si fiecare din voi sa ia o piatra pe umar, dupa numarul semintiilor copiilor lui Israel,

6. pentru ca acesta sa fie un semn de aducere aminte in mijlocul vostru. Cand vor intreba copiii vostri intr-o zi: "Ce inseamna pietrele acestea pentru voi?"

7. Sa le spuneti: "Apele Iordanului s-au despicat in doua inaintea chivotului legamantului Domnului; cand a trecut chivotul Iordanul, apele Iordanului s-au despicat in doua, si pietrele acestea sa fie intotdeauna o aducere aminte pentru copiii lui Israel."

8. Copiii lui Israel au facut asa cum le poruncise Iosua. Au luat douasprezece pietre din mijlocul Iordanului, cum spusese lui Iosua, Domnul, dupa numarul semintiilor copiilor lui Israel, le-au luat cu ei si le-au pus in locul unde aveau sa ramana peste noapte.

9. Iosua a ridicat si el douasprezece pietre in mijlocul Iordanului, in locul unde se oprisera picioarele preotilor care duceau chivotul legamantului; si ele au ramas acolo pana in ziua de azi.

10. Preotii care duceau chivotul au stat in mijlocul Iordanului pana la deplina implinire a celor ce poruncise lui Iosua, Domnul, sa spuna poporului, potrivit cu tot ce poruncise Moise lui Iosua. Si poporul s-a grabit sa treaca.

11. Dupa ce a ispravit de trecut tot poporul, chivotul Domnului si preotii au trecut inaintea poporului.

12. Fiii lui Ruben, fiii lui Gad si jumatate din semintia lui Manase, au trecut inarmati inaintea copiilor lui Israel, cum le spusese Moise.

13. Aproape patruzeci de mii de barbati, pregatiti de razboi, au trecut gata de lupta inaintea Domnului in campia Ierihonului.

14. In ziua aceea, Domnul a inaltat pe Iosua inaintea intregului Israel; si s-au temut de el, cum se temusera de Moise, in toate zilele vietii lui.

15. Domnul a zis lui Iosua:

16. "Porunceste preotilor care duc chivotul marturiei sa iasa din Iordan."

17. Si Iosua a poruncit preotilor: "Iesiti din Iordan!"

18. Cand au iesit preotii care duceau chivotul legamantului Domnului din mijlocul Iordanului si cand au calcat cu talpa picioarelor pe uscat, apele Iordanului s-au intors la locul lor si s-au revarsat ca mai inainte peste toate malurile lui.

19. Poporul a iesit din Iordan in ziua a zecea a lunii intai si a tabarat la Ghilgal, la marginea de rasarit a Ierihonului.

20. Iosua a ridicat la Ghilgal cele douasprezece pietre pe care le luasera din Iordan.

21. El a zis copiilor lui Israel: "Cand vor intreba copiii vostri intr-o zi pe parintii lor: "Ce inseamna pietrele acestea?"

22. Sa invatati pe copiii vostri si sa le spuneti: "Israel a trecut Iordanul acesta pe uscat.

23. Caci Domnul Dumnezeul vostru a secat inaintea voastra apele Iordanului pana ce ati trecut, dupa cum facuse Domnul Dumnezeul vostru la Marea Rosie, pe care a secat-o inaintea noastra pana am trecut,

24. pentru ca toate popoarele pamantului sa stie ca mana Domnului este puternica, si sa va temeti intotdeauna de Domnul Dumnezeul vostru."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***