Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iosua 23

1. De multa vreme Domnul daduse odihna lui Israel, izbavindu-l de toti vrajmasii care-l inconjurau. Iosua era batran, inaintat in varsta.

2. Atunci Iosua a chemat pe tot Israelul, pe batranii lui, pe capeteniile lui, pe judecatorii lui si pe capeteniile ostii. Si le-a zis: "Eu sunt batran, inaintat in varsta.

3. Ati vazut tot ce a facut Domnul Dumnezeul vostru tuturor neamurilor acelora dinaintea voastra; caci Domnul Dumnezeul vostru a luptat pentru voi.

4. Vedeti, v-am dat ca mostenire prin sorti, dupa semintiile voastre, neamurile acestea care au ramas, incepand de la Iordan, si toate neamurile pe care le-am nimicit, pana la Marea cea Mare spre apusul soarelui.

5. Domnul Dumnezeul vostru le va izgoni dinaintea voastra si le va alunga dinaintea voastra; si voi le veti stapani tara, cum a spus Domnul, Dumnezeul vostru.

6. Puneti-va toata puterea ca sa paziti si sa impliniti tot ce este scris in cartea Legii lui Moise, fara sa va abateti nici la dreapta, nici la stanga.

7. Sa nu va amestecati cu neamurile acestea care au ramas printre voi; sa nu rostiti numele dumnezeilor lor si sa nu-l intrebuintati in juramant; sa nu le slujiti si sa nu va inchinati inaintea lor.

8. Ci alipiti-va de Domnul Dumnezeul vostru, cum ati facut pana in ziua aceasta.

9. Domnul a izgonit dinaintea voastra neamuri mari si puternice; si nimeni, pana in ziua aceasta, n-a putut sa va stea impotriva.

10. Unul singur dintre voi urmarea o mie din ei, caci Domnul Dumnezeul vostru lupta pentru voi, cum v-a spus.

11. Vegheati, dar, cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca sa iubiti pe Domnul, Dumnezeul vostru.

12. Daca va veti abate si va veti alipi de neamurile acestea care au ramas printre voi, daca va veti uni cu ele prin casatorii si daca veti intra in legaturi cu ele,

13. sa fiti incredintati ca Domnul Dumnezeul vostru nu va mai izgoni aceste neamuri dinaintea voastra; ci ele va vor fi o cursa si un lat, un bici in coaste si niste spini in ochi, pana veti pieri de pe fata acestei tari bune, pe care v-a dat-o Domnul Dumnezeul vostru.

14. Iata ca astazi eu ma duc pe calea pe care merge tot ce este pamantesc. Recunoasteti, dar, din toata inima voastra si din tot sufletul vostru, ca niciunul din toate cuvintele bune rostite asupra voastra de Domnul Dumnezeul vostru n-a ramas neimplinit; toate vi s-au implinit, niciunul n-a ramas neimplinit.

15. Si dupa cum toate cuvintele bune pe care vi le spusese Domnul Dumnezeul vostru s-au implinit pentru voi, tot asa Domnul va implini fata de voi toate cuvintele rele, pana va va nimici de pe fata acestei tari bune pe care v-a dat-o Domnul Dumnezeul vostru.

16. Daca veti calca legamantul pe care vi l-a dat Domnul, Dumnezeul vostru si daca va veti duce sa slujiti altor dumnezei si sa va inchinati inaintea lor, Domnul Se va aprinde de manie impotriva voastra si veti pieri degraba din tara cea buna pe care v-a dat-o El."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***