Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iosua 20

1. Domnul a vorbit lui Iosua si a zis:

2. "Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: "Hotarati-va, cum v-am poruncit prin Moise, cetati de scapare,

3. unde sa poata fugi ucigasul care va omori pe cineva fara voie, fara sa aiba de gand sa-l omoare; ele sa va fie un loc de scapare impotriva razbunatorului sangelui.

4. Ucigasul sa fuga intr-una din aceste cetati, sa se opreasca la intrarea portii cetatii si sa spuna intamplarea lui batranilor cetatii aceleia; ei sa-l primeasca la ei in cetate si sa-i dea o locuinta, ca sa locuiasca impreuna cu ei.

5. Daca razbunatorul sangelui il va urmari, ei sa nu dea pe ucigas in mainile lui; caci fara sa vrea a omorat pe aproapele lui si fara sa-i fi fost vrajmas mai inainte.

6. El sa ramana in cetatea aceasta pana se va infatisa inaintea adunarii ca sa fie judecat, pana la moartea marelui preot care va fi atunci in slujba. Atunci, ucigasul sa se intoarca si sa intre iarasi in cetatea si in casa lui, in cetatea de unde fugise."

7. Ei au pus deoparte Chedesul, in Galileea, pe muntele lui Neftali; Sihemul, pe muntele lui Efraim; si Chiriat-Arba, sau Hebronul, pe muntele lui Iuda.

8. Si de cealalta parte a Iordanului, la rasaritul Ierihonului, a ales Beterul, in pustiu, in campie, in semintia lui Ruben; Ramot, in Galaad, in semintia lui Gad; si Golan, in Basan, in semintia lui Manase.

9. Acestea au fost cetatile hotarate pentru toti copiii lui Israel si pentru strainul care locuieste in mijlocul lor, pentru ca cel ce va ucide pe cineva fara voie sa poata fugi in ele si sa nu moara ucis de mana razbunatorului sangelui, inainte de a se infatisa inaintea adunarii.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***