Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iosua 2

1. Iosua, fiul lui Nun, a trimis in ascuns din Sitim doi oameni, ca iscoade, zicandu-le: "Duceti-va de cercetati tara si mai ales Ierihonul." Cei doi oameni au plecat si au ajuns in casa unei curve, care se chema Rahav, si s-au culcat acolo.

2. S-a dat de stire imparatului din Ierihon si i-au spus: "Iata ca niste oameni dintre copiii lui Israel au venit aici asta-noapte ca sa iscodeasca tara."

3. Imparatul Ierihonului a trimis la Rahav sa-i spuna: "Scoate afara pe barbatii care au venit la tine si care au intrat in casa ta; caci au venit sa iscodeasca tara."

4. Femeia a luat pe cei doi barbati si i-a ascuns; si a zis: "Este adevarat ca barbatii acestia au venit la mine, dar nu stiam de unde sunt;

5. si, fiindca poarta a trebuit sa se inchida noaptea, barbatii acestia au iesit afara; nu stiu unde s-au dus: grabiti-va de-i urmariti si-i veti ajunge."

6. Ea ii suise pe acoperis si-i ascunsese sub niste manunchiuri de in, pe care-l intinsese pe acoperis.

7. Oamenii aceia i-au urmarit pe drumul care duce la vadul Iordanului, si dupa ce au iesit ei, s-a inchis poarta.

8. Inainte de a se culca iscoadele, Rahav s-a suit la ei pe acoperis

9. si le-a zis: "Stiu ca Domnul v-a dat tara aceasta, caci ne-a apucat groaza de voi, si toti locuitorii tarii tremura inaintea voastra.

10. Fiindca am auzit cum, la iesirea voastra din Egipt, Domnul a secat inaintea voastra apele Marii Rosii si am auzit ce ati facut celor doi imparati ai amoritilor dincolo de Iordan, lui Sihon si Og, pe care i-ati nimicit cu desavarsire.

11. De cand am auzit lucrul acesta, ni s-a taiat inima si toti ne-am pierdut nadejdea inaintea voastra; caci Domnul Dumnezeul vostru este Dumnezeu sus in ceruri si jos pe pamant.

12. Si acum, va rog, jurati-mi pe Domnul ca veti avea fata de casa tatalui meu aceeasi bunavointa pe care am avut-o eu fata de voi. Dati-mi un semn de incredintare

13. ca veti lasa cu viata pe tatal meu, pe mama mea, pe fratii mei, pe surorile mele si pe toti ai lor si ca ne veti scapa de la moarte."

14. Barbatii aceia i-au raspuns: "Suntem gata sa murim pentru voi, daca nu ne dati pe fata; si cand Domnul ne va da tara aceasta, ne vom purta cu tine cu bunavointa si credinciosie."

15. Ea i-a coborat cu o funie pe fereastra, caci casa in care locuia era langa zidul cetatii.

16. Si le-a zis: "Duceti-va spre munte, ca sa nu va intalneasca cei ce va urmaresc; ascundeti-va acolo trei zile, pana se vor intoarce; dupa aceea, sa va vedeti de drum."

17. Barbatii aceia i-au zis: "Iata cum vom fi dezlegati de juramantul pe care ne-ai pus sa-l facem.

18. La intrarea noastra in tara, leaga funia aceasta de fir caramiziu la fereastra prin care ne-ai coborat si strange la tine in casa pe tatal tau, pe mama ta, pe fratii tai si pe toata familia tatalui tau.

19. Daca vreunul din ei va iesi pe poarta casei tale, ca sa mearga afara pe ulita, sangele lui va cadea asupra capului lui, si noi vom fi nevinovati: dar daca va pune cineva mana pe vreunul din cei ce vor fi cu tine in casa, sangele lui va cadea asupra capului nostru.

20. Si daca ne vei da pe fata, vom fi dezlegati de juramantul pe care ne-ai pus sa-l facem."

21. Ea a raspuns: "Fie dupa cuvintele voastre." Si-a luat ramas bun de la ei, si ei au plecat. Ea a legat funia caramizie la fereastra.

22. Ei au plecat si au ajuns la munte, unde au ramas trei zile, pana s-au intors cei care-i urmareau. Cei care-i urmareau i-au cautat pe tot drumul, dar nu i-au gasit.

23. Cei doi oameni s-au intors, s-au coborat din munte si au trecut Iordanul. Au venit la Iosua, fiul lui Nun, si i-au istorisit tot ce li se intamplase.

24. Ei au zis lui Iosua: "Cu adevarat, Domnul a dat toata tara in mainile noastre, si toti locuitorii tarii tremura inaintea noastra."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***