Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iosua 18

1. Toata adunarea copiilor lui Israel s-a strans la Silo si au asezat acolo Cortul intalnirii. Tara era supusa inaintea lor.

2. Mai ramaneau sapte semintii ale copiilor lui Israel, care nu-si primisera inca partea de mostenire.

3. Iosua a zis copiilor lui Israel: "Pana cand va veti lenevi sa mergeti sa luati in stapanire tara pe care v-a dat-o Domnul Dumnezeul parintilor vostri?

4. Alegeti trei barbati de fiecare semintie, si-i voi porni. Sa se scoale, sa strabata tara, sa faca un plan in vederea impartirii si sa se intoarca la mine.

5. S-o imparta in sapte parti; Iuda sa ramana in hotarele lui la miazazi, si casa lui Iosif sa ramana in hotarele ei la miazanoapte.

6. Voi dar, sa faceti un plan al tarii impartite in sapte parti si sa mi-l aduceti aici. Voi arunca sortii pentru voi inaintea Domnului Dumnezeului nostru.

7. Dar levitii sa n-aiba parte in mijlocul vostru, caci mostenirea lor este preotia Domnului; si Gad, Ruben si jumatate din semintia lui Manase si-au primit mostenirea pe care le-a dat-o Moise, robul Domnului, de cealalta parte a Iordanului, la rasarit."

8. Cand s-au sculat barbatii si au pornit sa faca planul tarii, Iosua le-a dat porunca aceasta: "Duceti-va, strabateti tara, faceti-mi un plan si intoarceti-va la mine; apoi eu voi arunca pentru voi sortii inaintea Domnului la Silo."

9. Barbatii acestia au plecat, au strabatut tara si au facut planul dupa cetati, intr-o carte, impartind-o in sapte parti, si s-au intors la Iosua in tabara la Silo.

10. Iosua a aruncat inaintea Domnului sorti pentru ei la Silo si a impartit tara intre copiii lui Israel, dand fiecaruia partea lui.

11. Sortul a cazut pe semintia fiilor lui Beniamin, dupa familiile lor, si partea care le-a cazut prin sorti isi avea hotarele intre fiii lui Iuda si fiii lui Iosif.

12. Inspre miazanoapte, hotarul lor pornea de la Iordan. Suia pe la miazanoapte de Ierihon, se ridica pe munte spre apus si iesea in pustiul Bet-Aven.

13. De acolo trecea prin Luz, la miazazi de Luz, adica Betel, si se cobora la Atarot-Adar, peste muntele care este la miazazi de Bet-Horonul de jos.

14. Inspre apus, hotarul mergea si se intorcea pe la miazazi de muntele care este in fata Bet-Horonului; mergea spre miazazi si iesea la Chiriat-Baal, care este Chiriat-Iearim, cetatea fiilor lui Iuda. Aceasta era partea de apus.

15. Partea de miazazi incepea de la capatul Chiriat-Iearimului. Hotarul mergea spre apus pana la izvorul apelor Neftoahului.

16. Se cobora pe la capatul muntelui care este in fata vaii Ben-Hinom, in valea refaimitilor, la miazanoapte. Se cobora prin valea Hinom, pe partea de miazazi a iebusitilor, pana la En-Roguel.

17. Se indrepta spre miazanoapte la En-Semes, apoi la Ghelilot, care este in fata suisului Adumim, si se cobora pe la piatra lui Bohan, fiul lui Ruben.

18. Trecea pe partea de miazanoapte in fata Arabei, se cobora pe la Araba,

19. mergea inainte pe partea de miazanoapte de Bet-Hogla si iesea la sanul de miazanoapte al Marii Sarate, spre imbucatura Iordanului la miazazi. Acesta era hotarul de miazazi.

20. Inspre rasarit hotarul il facea Iordanul. Aceasta a fost mostenirea fiilor lui Beniamin, dupa familiile lor, cu hotarele ei de jur imprejur.

21. Cetatile semintiei fiilor lui Beniamin, dupa familiile lor, erau: Ierihonul, Bet-Hogla, Emec-Chetit,

22. Bet-Araba, Temaraim, Betel,

23. Avim, Para, Ofra,

24. Chefar-Amonai, Ofni si Gheba; douasprezece cetati si satele lor.

25. Gabaon, Rama, Beerot,

26. Mitpe, Chefira, Mota,

27. Rechem, Iirpeel, Tareala,

28. Tela, Elef, Iebus, adica Ierusalimul, Ghibeat si Chiriat; paisprezece cetati si satele lor. Aceasta a fost mostenirea fiilor lui Beniamin, dupa familiile lor.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***