Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234
Capitolul precedent

Iona 4

1. Lucrul acesta n-a placut deloc lui Iona, si s-a maniat.

2. S-a rugat Domnului si a zis: "Ah! Doamne, nu este aceasta tocmai ce ziceam eu cand eram inca in tara mea? Tocmai lucrul acesta voiam sa-l inlatur fugind la Tars. Caci stiam ca esti un Dumnezeu milos si plin de indurare, indelung rabdator si bogat in bunatate, si ca Te caiesti de rau!

3. Acum, Doamne, ia-mi viata, caci vreau mai bine sa mor decat sa traiesc!"

4. Domnul a raspuns: "Bine faci tu de te manii?"

5. Si Iona a iesit din cetate si s-a asezat la rasarit de cetate. Acolo si-a facut un umbrar si a stat sub el, pana va vedea ce are sa se intample cu cetatea.

6. Domnul Dumnezeu a facut sa creasca un curcubete care s-a ridicat peste Iona ca sa faca umbra capului lui si sa-l faca sa-i treaca mania. Iona s-a bucurat foarte mult de curcubetele acesta.

7. Dar a doua zi, la rasaritul soarelui, Dumnezeu a adus un vierme care a intepat curcubetele, si curcubetele s-a uscat.

8. Cand a rasarit soarele, Dumnezeu a facut sa sufle un vant uscat de la rasarit, si soarele a batut peste capul lui Iona, si Iona a lesinat. Atunci a dorit sa moara si a zis: "Mai bine sa mor decat sa traiesc!"

9. Dar Dumnezeu a zis lui Iona: "Bine faci tu de te manii din pricina curcubetelui?" El a raspuns: "Da, bine fac ca ma manii pana la moarte!"

10. Atunci si Domnul a zis: "Tie iti este mila de curcubetele acesta, care nu te-a costat nicio truda si pe care nu tu l-ai facut sa creasca, ci intr-o noapte s-a nascut si intr-o noapte a pierit.

11. Si Mie sa nu-Mi fie mila de Ninive, cetatea cea mare, in care se afla mai mult de o suta douazeci de mii de oameni care nu stiu sa deosebeasca dreapta de stanga lor, afara de o multime de vite!"

Capitolul precedent
pixel
***