Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

1234
Capitolul urmator
Capitolul precedent

Iona 3

1. Cuvantul Domnului a vorbit a doua oara lui Iona astfel:

2. "Scoala-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, si vesteste acolo strigarea pe care ti-o voi da!"

3. Si Iona s-a sculat si s-a dus la Ninive, dupa cuvantul Domnului. Si Ninive era o cetate foarte mare, cat o calatorie de trei zile.

4. Iona a inceput sa patrunda in oras, cale de o zi, strigand si zicand: "Inca patruzeci de zile, si Ninive va fi nimicita!"

5. Oamenii din Ninive au crezut in Dumnezeu, au vestit un post si s-au imbracat cu saci, de la cei mai mari pana la cei mai mici.

6. Lucrul a ajuns la urechea imparatului din Ninive; el s-a sculat de pe scaunul lui de domnie, si-a scos mantia de pe el, s-a acoperit cu un sac si a sezut in cenusa.

7. Si a trimis sa se dea de stire in Ninive, din porunca imparatului si mai marilor lui, urmatoarele: "Oamenii si vitele, boii si oile sa nu guste nimic, sa nu pasca si nici sa nu bea apa deloc!

8. Ci oamenii si vitele sa se acopere cu saci, sa strige cu putere catre Dumnezeu si sa se intoarca de la calea lor cea rea si de la faptele de asuprire de care le sunt pline mainile!

9. Cine stie daca nu Se va intoarce Dumnezeu si Se va cai, si daca nu-Si va opri mania Lui aprinsa, ca sa nu pierim!"

10. Dumnezeu a vazut ce faceau ei si ca se intorceau de la calea lor cea rea. Atunci Dumnezeu S-a cait de raul pe care Se hotarase sa li-l faca si nu l-a facut.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***