Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul:

123
Capitolul precedent

Ioel 3

1. Caci iata ca in zilele acelea si in vremurile acelea, cand voi aduce inapoi pe prinsii de razboi ai lui Iuda si ai Ierusalimului,

2. voi strange pe toate neamurile si le voi cobori in valea lui Iosafat. Acolo, Ma voi judeca cu ele pentru poporul Meu, pentru Israel, mostenirea Mea, pe care l-au risipit printre neamuri, impartind intre ele tara Mea.

3. Au tras la sorti pentru poporul Meu; au dat un flacau pe o curva si au vandut fata pe vin, si l-au baut.

4. Ce vreti voi cu Mine, Tirule si Sidonule, si toate tinuturile filistenilor? Vreti sa-Mi rasplatiti vreo fapta sau sa faceti ceva impotriva Mea? Iute, fara zabava, voi intoarce faptele voastre asupra capului vostru.

5. Mi-ati luat argintul si aurul, si cele mai bune odoare ale Mele si le-ati dus in templele voastre.

6. Ati vandut pe copiii lui Iuda si ai Ierusalimului copiilor grecilor, ca sa-i departati din tara lor.

7. Iata ca ii scol in locul in care i-ati vandut si voi intoarce fapta voastra asupra capului vostru.

8. Voi vinde copiilor lui Iuda pe fiii si fiicele voastre, si ei ii vor vinde sabeenilor, un neam departat; caci Domnul a vorbit."

9. Vestiti aceste lucruri printre neamuri: pregatiti razboiul! Treziti pe viteji! Sa se apropie si sa se suie toti oamenii de razboi!

10. Fiarele plugurilor voastre prefaceti-le in sabii, si cosoarele, in sulite! Cel slab sa zica: "Sunt tare!"

11. Grabiti-va si veniti, toate neamurile dimprejur, si strangeti-va! Acolo coboara, Doamne, pe vitejii Tai!

12. "Sa se scoale neamurile si sa se suie in valea lui Iosafat! Caci acolo voi sedea sa judec toate neamurile dimprejur.

13. Puneti mana pe secera, caci secerisul este copt! Veniti si calcati cu picioarele, caci linurile sunt pline, si tocitorile dau peste ele! Caci mare este rautatea lor!"

14. Vin gramezi-gramezi in valea judecatii, caci ziua Domnului este aproape, in valea judecatii.

15. Soarele si luna se intuneca, si stelele isi pierd stralucirea.

16. Domnul racneste din Sion, glasul Lui rasuna din Ierusalim, de se zguduie cerurile si pamantul. Dar Domnul este scaparea poporului Sau si ocrotirea copiilor lui Israel.

17. "Si veti sti ca Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru care locuieste in Sion, muntele Meu cel sfant. Ierusalimul insa va fi sfant, si nu vor mai trece strainii prin el."

18. In vremea aceea, va picura must din munti si va curge lapte din dealuri, toate paraiele lui Iuda vor fi pline de apa. Un izvor va iesi, de asemenea, din Casa Domnului si va uda valea Sitim.

19. "Egiptul va ajunge pustiu, Edomul va ajunge un pustiu sterp, din pricina silniciei facute impotriva copiilor lui Iuda, al caror sange nevinovat l-au varsat in tara lor.

20. Dar Iuda va fi vesnic locuit, si Ierusalimul, din neam in neam.

21. Le voi razbuna sangele pe care nu l-am razbunat inca, dar Domnul va locui in Sion."

Capitolul precedent
pixel
***