Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul precedent

Ioan 21

1. Dupa aceea Isus S-a mai aratat ucenicilor Sai la Marea Tiberiadei. Iata cum S-a aratat:

2. Simon Petru, Toma, zis Geaman, Natanael din Cana Galileii, fiii lui Zebedei si alti doi din ucenicii lui Isus erau impreuna.

3. Simon Petru le-a zis: "Ma duc sa prind peste." "Mergem si noi cu tine", i-au zis ei. Au iesit si au intrat intr-o corabie; si n-au prins nimic in noaptea aceea.

4. Dimineata, Isus statea pe tarm; dar ucenicii nu stiau ca este Isus.

5. "Copii", le-a zis Isus, "aveti ceva de mancare?" Ei I-au raspuns: "Nu".

6. El le-a zis: "Aruncati mreaja in partea dreapta a corabiei si veti gasi." Au aruncat-o deci si n-o mai puteau trage de multimea pestilor.

7. Atunci ucenicul pe care-l iubea Isus a zis lui Petru: "Este Domnul!" Cand a auzit Simon Petru ca este Domnul, si-a pus haina pe el si s-a incins, caci era dezbracat, si s-a aruncat in mare.

8. Ceilalti ucenici au venit cu corabioara, tragand mreaja cu pesti, pentru ca nu erau departe de tarm decat cam la doua sute de coti.

9. Cand s-au coborat pe tarm, au vazut acolo jaratic de carbuni, peste pus deasupra si paine.

10. Isus le-a zis: "Aduceti din pestii pe care i-ati prins acum."

11. Simon Petru s-a suit in corabioara si a tras mreaja la tarm, plina cu o suta cincizeci si trei de pesti mari; si, macar ca erau atatia, nu s-a rupt mreaja.

12. "Veniti de pranziti", le-a zis Isus. Si niciunul din ucenici nu cuteza sa-L intrebe: "Cine esti?", caci stiau ca este Domnul.

13. Isus S-a apropiat, a luat painea si le-a dat; tot asa a facut si cu pestele.

14. Aceasta era a treia oara cand Se arata Isus ucenicilor Sai, dupa ce inviase din morti.

15. Dupa ce au pranzit, Isus a zis lui Simon Petru: "Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti tu mai mult decat acestia?" "Da, Doamne", I-a raspuns Petru, "stii ca Te iubesc." Isus i-a zis: "Paste mieluseii Mei."

16. I-a zis a doua oara: "Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti?" "Da, Doamne", I-a raspuns Petru, "stii ca Te iubesc." Isus i-a zis: "Paste oitele Mele."

17. A treia oara i-a zis Isus: "Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti?" Petru s-a intristat ca-i zisese a treia oara: "Ma iubesti?" si I-a raspuns: "Doamne, Tu toate le stii; stii ca Te iubesc." Isus i-a zis: "Paste oile Mele!

18. Adevarat, adevarat iti spun ca atunci cand erai mai tanar, singur te incingeai si te duceai unde voiai; dar cand vei imbatrani, iti vei intinde mainile, si altul te va incinge si te va duce unde nu vei voi."

19. A zis lucrul acesta ca sa arate cu ce fel de moarte va proslavi Petru pe Dumnezeu. Si, dupa ce a vorbit astfel, i-a zis: "Vino dupa Mine."

20. Petru s-a intors si a vazut venind dupa ei pe ucenicul pe care-l iubea Isus, acela care la Cina se rezemase pe pieptul lui Isus si zisese: "Doamne, cine este cel ce Te vinde?"

21. Petru s-a uitat la el si a zis lui Isus: "Doamne, dar cu acesta ce va fi?"

22. Isus i-a raspuns: "Daca vreau ca el sa ramana pana voi veni Eu, ce-ti pasa tie? Tu vino dupa Mine!"

23. Din pricina aceasta a iesit zvonul printre frati ca ucenicul acela nu va muri deloc. Insa Isus nu zisese lui Petru ca nu va muri deloc, ci: "Daca vreau ca el sa ramana pana voi veni Eu, ce-ti pasa tie?"

24. Ucenicul acesta este cel ce adevereste aceste lucruri si care le-a scris. Si stim ca marturia lui este adevarata.

25. Mai sunt multe alte lucruri pe care le-a facut Isus, care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca nici chiar in lumea aceasta n-ar fi putut incapea cartile care s-ar fi scris. Amin.

Capitolul precedent
pixel
***