Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 8

1. In vremea aceea, zice Domnul, se vor scoate din mormintele lor oasele imparatilor lui Iuda, oasele capeteniilor lui, oasele preotilor, oasele prorocilor si oasele locuitorilor Ierusalimului.

2. Le vor intinde in fata soarelui, in fata lunii si in fata intregii ostiri a cerurilor, pe care le-au iubit ei, carora le-au slujit, pe care le-au urmat, pe care le-au cautat si inaintea carora s-au inchinat. Nu le vor mai strange, nici nu le vor mai ingropa, si se vor face gunoi pe pamant.

3. Toti cei ce vor ramane din acest neam rau vor dori mai degraba moartea decat viata, in toate locurile unde ii voi izgoni, zice Domnul ostirilor.

4. Spune-le: "Asa vorbeste Domnul: "Cine cade si nu se mai scoala? Sau cine se abate fara sa se intoarca iarasi?

5. Pentru ce, dar, poporul acesta al Ierusalimului se lasa dus in necurmate rataciri, staruie in inselatorie si nu vor sa se intoarca la Dumnezeu?

6. Caci Eu sunt cu luare aminte si aud ca ei nu vorbesc cum ar trebui; niciunul nu se caieste de rautatea lui si nu zice: "Ce am facut?" Ci toti isi incep din nou alergarea ca un cal care se arunca la lupta.

7. Chiar si cocostarcul isi cunoaste vremea pe ceruri; turtureaua, randunica si cocorul isi pazesc vremea venirii lor; dar poporul Meu nu cunoaste Legea Domnului!

8. Cum puteti voi sa ziceti: "Suntem intelepti, si Legea Domnului este cu noi"? Cu adevarat, degeaba s-a pus la lucru pana mincinoasa a carturarilor.

9. Inteleptii sunt dati de rusine, sunt uimiti, sunt prinsi, caci au nesocotit cuvantul Domnului. Si ce intelepciune au ei?

10. De aceea, pe nevestele lor le voi da altora, si ogoarele lor, altor stapani. Caci de la cel mai mic pana la cel mai mare, toti sunt lacomi de castig marsav, de la proroc pana la preot, toti insala!

11. Leaga in chip usuratic rana fiicei poporului Meu, zicand: "Pace! Pace!" Si totusi pace nu este.

12. Vor fi dati de rusine, caci savarsesc astfel de uraciuni; nu rosesc si nu stiu de rusine; de aceea, vor cadea impreuna cu cei ce cad si vor fi rasturnati, cand ii voi pedepsi, zice Domnul.

13. Vreau sa ispravesc cu ei, zice Domnul. Nu vor mai fi struguri in vie, nici smochine in smochin, si frunzele se vor vesteji. Le voi da celor ce vor trece peste ele." -

14. "Pentru ce sedem jos? Strangeti-va si haidem in cetatile intarite ca sa pierim acolo! Caci Domnul Dumnezeul nostru ne sorteste la moarte, ne da sa bem ape otravite, pentru ca am pacatuit impotriva Domnului.

15. Asteptam pacea, si nu vine nimic mai bun; o vreme de vindecare, si iata groaza!

16. Sforaitul cailor Sai se aude dinspre Dan si de vuietul nechezatului lor se cutremura toata tara; vin, mananca tara si ce cuprinde ea, cetatea si pe cei ce o locuiesc."

17. "Caci iata ca trimit intre voi niste serpi, niste basilici, impotriva carora nu este niciun descantec, si va vor musca, zice Domnul."

18. As vrea sa-mi alin durerea; dar ma doare inima in mine.

19. Iata, strigatele fiicei poporului meu rasuna dintr-o tara departata: "Nu mai este Domnul in Sion? Nu mai este in ea imparatul ei?" - "Pentru ce M-au maniat ei cu chipurile lor cioplite, cu idoli straini?" -

20. "Secerisul a trecut, vara s-a ispravit, si noi tot nu suntem mantuiti!" -

21. Sunt zdrobit de durerea fiicei poporului meu, ma doare, m-apuca groaza.

22. Nu este niciun leac alinator in Galaad? Nu este niciun doctor acolo? Pentru ce nu se face, dar, vindecarea fiicei poporului meu? -

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***