Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 6

1. "Fugiti, copii ai lui Beniamin, fugiti din mijlocul Ierusalimului, sunati din trambita la Tecoa, ridicati un semn la Bet-Hacherem! Caci de la miazanoapte se vede venind o nenorocire si un mare prapad.

2. Pe frumoasa si subtirica fiica a Sionului o nimicesc!

3. La ea vin pastorii cu turmele lor, isi intind corturile in jurul ei si isi pasc fiecare partea lui." -

4. "Pregatiti-va s-o bateti! Haidem! Sa ne suim ziua in amiaza mare!"… Vai de noi, caci ziua scade, si umbrele de seara se lungesc.

5. Haidem sa ne suim noaptea si sa-i daramam casele imparatesti!" -

6. Caci asa vorbeste Domnul ostirilor: "Taiati copaci si ridicati santuri impotriva Ierusalimului! Aceasta este cetatea care trebuie pedepsita; caci in mijlocul ei este numai apasare.

7. Cum tasnesc apele dintr-o fantana, asa tasneste rautatea ei din ea; nu se aude in ea decat silnicie si prapad; durerea si ranile Imi izbesc fara curmare privirile.

8. Ia invatatura, Ierusalime, ca nu cumva sa Ma departez de tine si sa fac din tine un pustiu, o tara nelocuita!"

9. Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Vor culege ramasitele lui Israel cum se culeg ciorchinii ramasi dintr-o vie. - Puneti din nou mana pe ea ca si culegatorul pe mladite." -

10. Cui sa vorbesc si pe cine sa iau martor ca sa m-asculte? Urechea lor este netaiata imprejur si nu sunt in stare sa ia aminte. Iata, cuvantul Domnului este o ocara pentru ei si nu le place de el.

11. Eu sunt asa de plin de mania Domnului, ca n-o pot opri. - "Toarn-o peste copilul de pe ulita si peste adunarile tinerilor. Caci si barbatul si nevasta vor fi prinsi, si batranul si cel incarcat de zile.

12. Casele lor vor trece in stapanirea altora, ogoarele si nevestele lor de asemenea, cand Imi voi intinde mana asupra locuitorilor tarii, zice Domnul.

13. Caci de la cel mai mic pana la cel mai mare, toti sunt lacomi de castig; de la proroc pana la preot, toti insala.

14. Leaga in chip usuratic rana fiicei poporului Meu, zicand: "Pace! Pace!" Si totusi nu este pace!

15. Sunt dati de rusine, caci savarsesc uraciuni; si totusi nu rosesc si nu stiu de rusine. De aceea vor cadea impreuna cu cei ce cad, vor fi rasturnati, cand ii voi pedepsi, zice Domnul."

16. Asa vorbeste Domnul: "Stati in drumuri, uitati-va si intrebati care sunt cararile cele vechi, care este calea cea buna: umblati pe ea, si veti gasi odihna pentru sufletele voastre!" Dar ei raspund: "Nu vrem sa umblam pe ele!"

17. Am pus niste strajeri peste voi: "Fiti cu luare aminte la sunetul trambitei!" Dar ei raspund: "Nu vrem sa fim cu luare aminte!"

18. De aceea, ascultati, neamuri, si luati seama la ce li se va intampla, adunare a popoarelor!

19. Asculta si tu, pamantule! Iata, voi aduce peste poporul acesta o nenorocire care va fi rodul gandurilor lui; caci n-au luat aminte la cuvintele Mele si au nesocotit Legea Mea.

20. Ce nevoie am Eu de tamaia care vine din Seba, de trestia mirositoare dintr-o tara departata? Arderile voastre de tot nu-Mi plac, si jertfele voastre nu-Mi sunt placute."

21. De aceea, asa vorbeste Domnul: "Iata, voi pune inaintea poporului acestuia niste pietre de poticnire, de care se vor lovi impreuna parinti si fii, vecini si prieteni, si vor pieri."

22. Asa vorbeste Domnul: "Iata ca vine un popor din tara de la miazanoapte, un neam mare se ridica de la marginile pamantului.

23. Ei poarta arc si sulita; sunt cumpliti si fara mila; glasul lor urla ca marea; sunt calare pe cai si gata de lupta ca un om pregatit de razboi impotriva ta, fiica Sionului!"

24. La vuietul apropierii lor, mainile ni se slabesc, ne apuca groaza ca durerea unei femei care naste. -

25. Nu iesiti in ogoare si nu mergeti pe drumuri! Caci acolo este sabia vrajmasului, raspandind spaima de jur imprejur!

26. Fiica poporului meu, acopera-te cu un sac si tavaleste-te in cenusa, jeleste-te ca dupa singurul tau fiu, varsa lacrimi, lacrimi amare! Caci pe neasteptate vine pustiitorul peste noi. -

27. "Te pusesem de paza peste poporul Meu ca o cetatuie, ca sa le cunosti si sa le cercetezi calea.

28. Toti sunt niste razvratiti, niste barfitori, arama si fier, toti sunt niste stricati.

29. Foalele ard, plumbul este topit de foc; degeaba curata, caci zgura nu se dezlipeste.

30. De aceea se vor numi argint lepadat, caci Domnul i-a lepadat."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***