Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 43

1. Cand a ispravit Ieremia de spus intregului popor toate cuvintele Domnului Dumnezeului lor, toate cuvintele pe care-l insarcinase Domnul Dumnezeul lor sa le spuna,

2. Azaria, fiul lui Hosea, Iohanan, fiul lui Careah, si toti oamenii aceia ingamfati au zis lui Ieremia: "Minti! Nu Domnul Dumnezeul nostru te-a insarcinat sa ne spui: "Nu va duceti in Egipt ca sa locuiti acolo pentru o vreme!"

3. Ci Baruc, fiul lui Neriia, te atata impotriva noastra, ca sa ne dai in mana haldeilor sa ne omoare sau sa ne duca robi la Babilon!"

4. Astfel, Iohanan, fiul lui Careah, toate capeteniile ostilor si tot poporul n-au ascultat de glasul Domnului, care le poruncea sa ramana in tara lui Iuda.

5. Si Iohanan, fiul lui Careah, si toate capeteniile ostilor au luat pe toate ramasitele lui Iuda, care, din imprastiati cum erau printre toate neamurile, se intorsesera sa locuiasca in tara lui Iuda,

6. si anume pe barbatii, femeile, copiii, fiicele imparatului si pe toate sufletele pe care le lasase Nebuzaradan, capetenia strajerilor, cu Ghedalia, fiul lui Ahicam, fiul lui Safan, precum si pe prorocul Ieremia si pe Baruc, fiul lui Neriia.

7. Au plecat, dar, in tara Egiptului - caci n-au ascultat de porunca Domnului - si au ajuns pana la Tahpanes.

8. Cuvantul Domnului a vorbit lui Ieremia la Tahpanes astfel:

9. "Ia in mana niste pietre mari si ascunde-le in fata iudeilor, in lutul cuptorului de caramizi care este la intrarea casei lui faraon din Tahpanes.

10. Si spune iudeilor: "Asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: "Iata, voi trimite sa aduca pe robul Meu Nebucadnetar, imparatul Babilonului, si voi pune scaunul lui de domnie peste aceste pietre pe care le-am ascuns, si isi va intinde covorul peste ele.

11. El va veni si va lovi tara Egiptului: va omori pe cei sortiti sa moara, va duce in robie pe cei sortiti robiei si va ucide cu sabia pe cei sortiti la sabie!

12. Voi pune foc caselor dumnezeilor Egiptului; Nebucadnetar le va arde, va duce robi pe idoli, se va inveli cu tara Egiptului cum se inveleste pastorul cu haina lui si va iesi in pace din ea.

13. Va sfarama stalpii din Bet-Semes, din tara Egiptului si va arde cu foc casele dumnezeilor Egiptului."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***