Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 41

1. In luna a saptea, Ismael, fiul lui Netania, fiul lui Elisama, din neamul imparatului, a venit cu mai marii imparatului si cu zece oameni la Ghedalia, fiul lui Ahicam, la Mitpa. Si au mancat impreuna acolo, la Mitpa.

2. Atunci Ismael, fiul lui Netania, s-a sculat cu cei zece oameni de care era insotit si au lovit cu sabia pe Ghedalia, fiul lui Ahicam, fiul lui Safan, si au omorat astfel pe acela pe care il pusese imparatul Babilonului dregator peste tara.

3. Ismael a mai omorat pe toti iudeii care erau cu Ghedalia la Mitpa si pe haldeii care se aflau acolo, oameni de razboi.

4. A doua zi, dupa omorarea lui Ghedalia, pe cand nimeni nu stia nimic,

5. au venit din Sihem, din Silo si din Samaria optzeci de oameni cu barba rasa si cu haine sfasiate, care isi facusera taieturi in piele; aveau daruri de mancare si tamaie ca sa le aduca la Casa Domnului.

6. Ismael, fiul lui Netania, le-a iesit inainte din Mitpa si mergea plangand. Cand i-a intalnit, le-a zis: "Veniti la Ghedalia, fiul lui Ahicam!"

7. Si, cand au ajuns ei in mijlocul cetatii, Ismael, fiul lui Netania, i-a injunghiat si i-a aruncat in groapa cu ajutorul oamenilor care-l insoteau.

8. Dar s-au gasit printre ei zece oameni care au zis lui Ismael: "Nu ne omori, caci mai avem merinde ascunsa in camp: grau, orz, untdelemn si miere!" Atunci el i-a crutat si nu i-a omorat impreuna cu fratii lor.

9. Groapa in care a aruncat Ismael toate trupurile moarte ale oamenilor pe care i-a ucis, afara de Ghedalia, este groapa aceea mare pe care o facuse imparatul Asa, cand se temea de Baesa, imparatul lui Israel; groapa aceasta a umplut-o Ismael, fiul lui Netania, cu cei ucisi.

10. Ismael a luat prinsi de razboi pe toti cei ce mai ramasesera la Mitpa din popor, pe fiicele imparatului si pe toti aceia din popor care locuiau acolo si pe care-i incredintase Nebuzaradan, capetenia strajerilor, lui Ghedalia, fiul lui Ahicam; Ismael, fiul lui Netania, i-a luat prinsi de razboi si a plecat ca sa treaca la amoniti.

11. Dar Iohanan, fiul lui Careah, si toate capeteniile ostilor care erau cu el au fost instiintati de tot raul pe care-l facuse Ismael, fiul lui Netania.

12. Au luat pe toti oamenii si au pornit sa bata pe Ismael, fiul lui Netania, pe care l-au gasit langa apele cele mari ale Gabaonului.

13. Cand a vazut tot poporul care era cu Ismael pe Iohanan, fiul lui Careah, si pe toate capeteniile ostilor care erau cu el, s-a bucurat;

14. si tot poporul pe care-l luase Ismael din Mitpa s-a intors si a venit de s-a unit cu Iohanan, fiul lui Careah.

15. Dar Ismael, fiul lui Netania, a scapat de Iohanan cu opt oameni si s-a dus la amoniti.

16. Iohanan, fiul lui Careah, si toate capeteniile ostilor care erau cu el au luat toata ramasita poporului pe care l-au izbavit din mainile lui Ismael, fiul lui Netania, cand il ducea din Mitpa, dupa ce ucisese pe Ghedalia, fiul lui Ahicam. Si anume pe oamenii de razboi, pe femei, pe copii, pe famenii-dregatori, pe care i-a adus Iohanan inapoi din Gabaon.

17. Au pornit si s-au oprit la hanul lui Chimham langa Betleem, ca sa plece apoi in Egipt,

18. departe de haldei, de care se temeau, pentru ca Ismael, fiul lui Netania, ucisese pe Ghedalia, fiul lui Ahicam, pe care-l pusese imparatul Babilonului dregator peste tara.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***