Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 40

1. Iata cuvantul spus lui Ieremia din partea Domnului, dupa ce Nebuzaradan, capetenia strajerilor, i-a dat drumul din Rama. Cand a trimis sa-l aduca, Ieremia era inca legat cu lanturi impreuna cu toti prinsii de razboi din Ierusalim si din Iuda care aveau sa fie dusi in Babilon.

2. Capetenia strajerilor a trimis sa aduca pe Ieremia si i-a zis: "Domnul Dumnezeul tau a vestit mai dinainte aceste nenorociri impotriva locului acestuia;

3. Domnul a adus si a implinit ce spusese; si lucrurile acestea vi s-au intamplat pentru ca ati pacatuit impotriva Domnului si n-ati ascultat glasul Lui.

4. Acum, iata, te izbavesc astazi din lanturile pe care le ai la maini; daca vrei sa vii cu mine la Babilon, vino, si voi ingriji de tine. Dar, daca nu-ti place sa vii cu mine la Babilon, nu veni. Iata, toata tara este inaintea ta, du-te unde vei crede si unde-ti place sa te duci!"

5. Insa fiindca el zabovea sa raspunda: "Intoarce-te", a adaugat el, "la Ghedalia, fiul lui Ahicam, fiul lui Safan, pe care l-a pus imparatul Babilonului peste cetatile lui Iuda si ramai cu el in mijlocul poporului; sau du-te oriunde vei vrea sa te duci!" Capetenia strajerilor i-a dat merinde si daruri si i-a dat drumul.

6. Ieremia s-a dus la Ghedalia, fiul lui Ahicam, la Mitpa si a ramas cu el in mijlocul poporului care ramasese in tara.

7. Cand au aflat toate capeteniile ostirilor care ramasesera pe camp cu oamenii lor ca imparatul Babilonului a pus ca dregator al tarii pe Ghedalia, fiul lui Ahicam, si ca i-a incredintat barbatii, femeile, copiii si pe aceia din saracii tarii care nu fusesera luati robi in Babilon,

8. s-au dus la Ghedalia la Mitpa; si anume: Ismael, fiul lui Netania, Iohanan si Ionatan, fiul lui Careah, Seraia, fiul lui Tanhumet, fiii lui Efai din Netofa si Iezania, fiul unui maacatit, ei si oamenii lor.

9. Ghedalia, fiul lui Ahicam, fiul lui Safan, le-a jurat, lor si oamenilor lor, zicand: "Nu va temeti sa slujiti haldeilor; ramaneti in tara, slujiti imparatului Babilonului, si o veti duce bine!

10. Iata ca eu raman la Mitpa ca sa fiu la porunca haldeilor care vor veni la noi. Voi strangeti deci vinul, poamele de vara si untdelemnul, puneti-le in vasele voastre si locuiti in cetatile in care va aflati!"

11. Toti iudeii care erau in tara Moabului, la amoniti, in tara Edomului si in toate tarile au auzit ca imparatul Babilonului lasase o ramasita in Iuda si ca le daduse ca dregator pe Ghedalia, fiul lui Ahicam, fiul lui Safan.

12. Si toti iudeii acestia s-au intors din toate locurile pe unde erau imprastiati, au venit in tara lui Iuda la Ghedalia, la Mitpa, si au avut un mare belsug de vin si de poame de vara.

13. Iohanan, fiul lui Careah, si toate capeteniile ostilor care mai erau pe camp au venit la Ghedalia, la Mitpa,

14. si i-au zis: "Stii ca Baalis, imparatul amonitilor, a insarcinat pe Ismael, fiul lui Netania, sa te omoare?" Dar Ghedalia, fiul lui Ahicam, nu i-a crezut.

15. Si Iohanan, fiul lui Careah, a spus in taina lui Ghedalia la Mitpa: "Da-mi voie sa ma duc sa omor pe Ismael, fiul lui Netania. Nimeni n-are sa stie. Pentru ce sa te omoare el si sa se risipeasca toti cei din Iuda care s-au strans la tine, si sa piara ramasita lui Iuda?"

16. Ghedalia, fiul lui Ahicam, a raspuns lui Iohanan, fiul lui Careah: "Nu face lucrul acesta: caci ce spui tu despre Ismael nu este adevarat!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***