Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 4

1. "Israele, de te vei intoarce, daca te vei intoarce la Mine, zice Domnul, daca vei scoate uraciunile tale dinaintea Mea, nu vei mai rataci.

2. Daca vei jura: "Viu este Domnul!" cu adevar, cu neprihanire si cu dreptate, atunci neamurile vor fi binecuvantate in El si se vor fali cu El.

3. Caci asa vorbeste Domnul catre oamenii din Iuda si din Ierusalim: "Desteleniti-va un ogor nou si nu semanati intre spini!

4. Taiati-va imprejur pentru Domnul, taiati-va imprejur inimile, oamenii lui Iuda si locuitori ai Ierusalimului, ca nu cumva sa izbucneasca mania Mea ca un foc si sa se aprinda fara sa se poata stinge, din pricina rautatii faptelor voastre!

5. Dati de stire in Iuda, vestiti la Ierusalim si spuneti: "Sunati din trambita in tara! Strigati in gura mare si ziceti: "Strangeti-va si haidem in cetatile intarite!"

6. Inaltati un steag spre Sion, fugiti si nu va opriti! Caci de la miazanoapte aduc nenorocirea si un mare prapad."

7. Leul se arunca din tufarul sau, nimicitorul neamurilor a pornit, si-a parasit locul ca sa-ti pustiasca tara, sa-ti darame cetatile, si nimeni sa nu mai locuiasca in ele.

8. De aceea acoperiti-va cu saci, plangeti si gemeti; caci mania aprinsa a Domnului nu se abate de la noi.

9. "In ziua aceea, zice Domnul, imparatul si capeteniile isi vor pierde inima, preotii vor ramane incremeniti, si prorocii, uimiti."

10. Eu am zis: "Ah! Doamne Dumnezeule! Ai inselat in adevar pe poporul acesta si Ierusalimul, cand ai zis: "Veti avea pace!", si totusi sabia le ameninta viata."

11. In vremea aceea se va zice poporului acestuia si Ierusalimului: "Un vant arzator sufla din locurile inalte ale pustiului pe drumul fiicei poporului Meu, nu ca sa vanture, nici ca sa curete graul.

12. Ci un vant naprasnic vine de acolo pana la Mine! Acum le voi rosti hotararea!"

13. Iata, nimicitorul inainteaza ca norii; carele lui sunt ca un vartej, caii lui sunt mai usori decat vulturii. Vai de noi caci suntem prapaditi!" -

14. Curata-ti inima de rau, Ierusalime, ca sa fii mantuit! Pana cand vei pastra ganduri nelegiuite in inima ta?

15. Caci un glas care porneste de la Dan si vesteste nenorocirea, o vesteste de la muntele lui Efraim.

16. "Spuneti lucrul acesta neamurilor, faceti-l cunoscut Ierusalimului: "Vin niste impresuratori dintr-o tara departata si striga impotriva cetatilor lui Iuda.

17. Ca cei ce pazesc un ogor ei inconjoara Ierusalimul, caci s-a razvratit impotriva Mea, zice Domnul. -

18. Acesta este rodul cailor si faptelor tale, este vina rautatii tale, daca este asa de amar si te patrunde pana la inima."

19. Maruntaiele mele! Maruntaiele mele! Cum ma doare inauntrul inimii mele! Imi bate inima, nu pot sa tac! Caci auzi, suflete, sunetul trambitei si strigatul de razboi.

20. Se vesteste daramare peste daramare, caci toata tara este pustiita; colibele imi sunt pustiite deodata, si corturile, intr-o clipa!

21. Pana cand voi vedea steagul falfaind si voi auzi sunetul trambitei? -

22. "Caci poporul Meu este nebun, nu Ma cunoaste; sunt niste copii fara minte si lipsiti de pricepere; sunt mesteri sa faca raul, dar nu stiu sa faca binele." -

23. Ma uit la pamant, si iata ca este pustiu si gol; ma uit la ceruri, si lumina lor a pierit!

24. Ma uit la munti, si iata ca sunt zguduiti; si toate dealurile se clatina!

25. Ma uit, si iata ca nu este niciun om; si toate pasarile cerurilor au fugit!

26. Ma uit, si iata, Carmelul este un pustiu; si toate cetatile sale sunt nimicite inaintea Domnului si inaintea maniei Lui aprinse!

27. Caci asa vorbeste Domnul: "Toata tara va fi pustiita; dar nu o voi nimici de tot.

28. Din pricina aceasta, tara este in jale, si cerurile sus sunt intunecate; caci Eu am zis, am hotarat lucrul acesta si nu-Mi pare rau de el, nu Ma voi intoarce.

29. La vuietul calaretilor si arcasilor, toate cetatile fug; se ascund in paduri si se suie pe stanci; toate cetatile sunt parasite, nu mai au locuitori.

30. Si tu, pustiito, ce vei face? Te vei imbraca in carmaz, te vei impodobi cu podoabe de aur, iti vei sulemeni ochii; dar degeaba te vei infrumuseta: ibovnicii tai te dispretuiesc si vor sa-ti ia viata.

31. Caci Eu aud niste tipete ca ale unei femei in chinurile nasterii, tipete de durere ca la cea dintai facere. Este glasul fiicei Sionului care suspina si intinde mainile zicand: "Nenorocita de mine! Mor din pricina ucigasilor!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***