Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 39

1. Ierusalimul a fost luat. In al noualea an al lui Zedechia, imparatul lui Iuda, in luna a zecea, a venit Nebucadnetar, imparatul Babilonului, cu toata ostirea lui inaintea Ierusalimului si l-a impresurat;

2. iar in anul al unsprezecelea al lui Zedechia, in ziua a noua a lunii a patra, au patruns in cetate.

3. Atunci au inaintat toate capeteniile imparatului Babilonului si au cuprins poarta de la mijloc. Erau: Nergal-Sareter, Samgar-Nebu, Sarsechim, capetenia famenilor-dregatori, Nergal-Sareter, capetenia magilor, si toate celelalte capetenii ale imparatului Babilonului.

4. Zedechia, imparatul lui Iuda, si toti oamenii de razboi, cum i-au vazut, au fugit si au iesit noaptea din cetate pe drumul gradinii imparatului, pe poarta dintre cele doua ziduri, si au apucat pe drumul campiei.

5. Dar oastea haldeilor i-a urmarit si a ajuns pe Zedechia in campiile Ierihonului. L-au luat si l-au dus la Nebucadnetar, imparatul Babilonului, la Ribla, in tara Hamatului; el a dat o hotarare impotriva lui.

6. Imparatul Babilonului a pus sa injunghie la Ribla pe fiii lui Zedechia inaintea lui, impreuna cu toti mai marii lui Iuda.

7. Apoi a pus sa scoata ochii lui Zedechia si a pus sa-l lege cu lanturi de arama ca sa-l duca la Babilon.

8. Haldeii au ars cu foc casa imparatului si casele poporului si au daramat zidurile Ierusalimului.

9. Nebuzaradan, capetenia strajerilor, a luat robi la Babilon pe aceia din popor care ramasesera in cetate, pe cei ce se supusesera lui si pe ramasita poporului.

10. Dar Nebuzaradan, capetenia strajerilor, a lasat in tara lui Iuda pe unii din cei mai saraci din popor, pe cei ce n-aveau nimic; si le-a dat atunci vii si ogoare.

11. Nebucadnetar, imparatul Babilonului, daduse porunca urmatoare cu privire la Ieremia prin Nebuzaradan, capetenia strajerilor:

12. "Ia-l, poarta grija de el si nu-i face niciun rau, ci fa-i ce-ti va cere!"

13. Nebuzaradan, capetenia strajerilor, Nebusazban, capetenia famenilor-dregatori, Nergal-Sareter, capetenia magilor, si toate capeteniile imparatului Babilonului

14. au trimis sa aduca pe Ieremia din curtea temnitei si l-au incredintat lui Ghedalia, fiul lui Ahicam, fiul lui Safan, ca sa-l duca acasa. Si a ramas in mijlocul poporului.

15. Cuvantul Domnului vorbise astfel lui Ieremia, pe cand era inchis in curtea temnitei:

16. "Du-te de vorbeste lui Ebed-Melec, etiopianul, si spune-i: "Asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: "Iata, voi aduce peste cetatea aceasta lucrurile pe care le-am vestit in rau, si nu in bine; in ziua aceea ele se vor intampla inaintea ochilor tai.

17. Dar pe tine te voi izbavi in ziua aceea, zice Domnul, si nu vei fi dat in mainile oamenilor de care te temi.

18. Te voi scapa, si nu vei cadea sub sabie, ci viata iti va fi prada ta de razboi, pentru ca ai avut incredere in Mine, zice Domnul."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***