Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 35

1. Cuvantul rostit catre Ieremia din partea Domnului, pe vremea lui Ioiachim, fiul lui Iosia, imparatul lui Iuda, suna astfel:

2. "Du-te la casa recabitilor, vorbeste cu ei si adu-i in Casa Domnului, in una din chilii, si da-le sa bea vin!"

3. Am luat pe Iaazania, fiul lui Ieremia, fiul lui Habazinia, pe fratii sai, pe toti fiii sai si toata casa recabitilor

4. si i-am dus la Casa Domnului, in chilia fiilor lui Hanan, fiul lui Igdalia, omul lui Dumnezeu, langa chilia capeteniilor, deasupra chiliei lui Maaseia, fiul lui Salum, usierul.

5. Am pus inaintea fiilor casei recabitilor niste vase pline cu vin si pahare si le-am zis: "Beti vin!"

6. Dar ei au raspuns: "Noi nu bem vin! Caci Ionadab, fiul lui Recab, tatal nostru, ne-a dat urmatoarea porunca: "Sa nu beti niciodata vin, nici voi, nici fiii vostri;

7. si nici sa nu ziditi case, sa nu semanati nicio samanta, sa nu saditi vii, nici sa nu stapaniti vii, ci toata viata voastra sa locuiti in corturi, ca sa traiti multa vreme in tara in care sunteti straini."

8. Astfel, noi ascultam tot ce ne-a poruncit Ionadab, fiul lui Recab, tatal nostru; nu bem vin toata viata noastra, nici noi, nici nevestele noastre, nici fiii, nici fiicele noastre;

9. nu zidim nici case ca locuinte pentru noi si nu stapanim nici vii, nici ogoare, nici pamanturi insamantate:

10. ci locuim in corturi si urmam si implinim tot ce ne-a poruncit tatal nostru Ionadab.

11. Cand s-a suit insa Nebucadnetar, imparatul Babilonului, impotriva tarii acesteia, am zis: "Haidem sa fugim la Ierusalim de oastea haldeilor si de oastea Siriei." Asa se face ca acum locuim la Ierusalim."

12. Atunci cuvantul Domnului a vorbit lui Ieremia astfel:

13. Asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: "Du-te si spune oamenilor lui Iuda si locuitorilor Ierusalimului: "Nu voiti sa luati invatatura ca sa ascultati de cuvintele Mele? - zice Domnul.

14. Cuvintele lui Ionadab, fiul lui Recab, care a poruncit fiilor sai sa nu bea vin, sunt pazite; caci ei nu beau vin pana in ziua de azi si asculta astfel de porunca tatalui lor. Iar Eu v-am vorbit, si devreme, si tarziu, si nu M-ati ascultat!

15. V-am trimis pe toti slujitorii Mei prorocii, i-am trimis intruna la voi sa va spuna: "Intoarceti-va fiecare de la calea voastra cea rea, indreptati-va faptele, nu mergeti dupa alti dumnezei ca sa le slujiti, si veti ramane in tara pe care v-am dat-o voua si parintilor vostri!" Dar voi n-ati luat aminte si nu M-ati ascultat.

16. Da, fiii lui Ionadab, fiul lui Recab, pazesc porunca pe care le-a dat-o tatal lor, insa poporul acesta nu M-asculta!"

17. De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: "Iata, voi aduce peste Iuda si peste toti locuitorii Ierusalimului toate nenorocirile pe care le-am vestit cu privire la ei, pentru ca le-am vorbit, si nu M-au ascultat, pentru ca i-am chemat, si n-au raspuns!" -

18. Si Ieremia a zis casei recabitilor: "Asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: "Pentru ca ati ascultat de poruncile tatalui vostru Ionadab, pentru ca ati pazit toate oranduirile lui si ati facut tot ce v-a poruncit el;

19. pentru aceasta, asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: "Ionadab, fiul lui Recab, nu va fi lipsit niciodata de urmasi care sa stea inaintea Mea!"

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***