Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 34

1. Iata cuvantul spus lui Ieremia din partea Domnului, cand Nebucadnetar, imparatul Babilonului, cu toata ostirea sa si toate imparatiile pamantului de sub stapanirea lui, si toate popoarele faceau razboi impotriva Ierusalimului si impotriva tuturor cetatilor care tineau de el:

2. Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: "Du-te de spune lui Zedechia, imparatul lui Iuda, si zi-i: "Asa vorbeste Domnul: "Iata, dau cetatea aceasta in mainile imparatului Babilonului, si o va arde cu foc.

3. Si tu nu vei scapa din mainile lui, ci vei fi luat si dat in mana lui, vei da ochi cu imparatul Babilonului, el iti va vorbi gura catre gura, si vei merge la Babilon.

4. Numai asculta cuvantul Domnului, Zedechia, imparatul lui Iuda! Asa vorbeste Domnul despre tine: "Nu vei muri ucis de sabie,

5. ci vei muri in pace: si cum au ars miresme pentru parintii tai, vechii imparati care au fost inaintea ta, tot asa vor arde si pentru tine si te vor jeli zicand: "Vai, doamne!" Caci Eu am rostit cuvantul acesta, zice Domnul."

6. Prorocul Ieremia a spus toate aceste cuvinte lui Zedechia, imparatul lui Iuda, la Ierusalim,

7. pe cand oastea imparatului Babilonului lupta impotriva Ierusalimului si impotriva tuturor celorlalte cetati ale lui Iuda, impotriva Lachisului si Azechei, caci acestea erau cetatile care mai ramasesera din toate cetatile intarite ale lui Iuda.

8. Iata cuvantul spus lui Ieremia din partea Domnului dupa ce imparatul Zedechia facuse o invoiala cu tot poporul Ierusalimului ca sa vesteasca slobozenia robilor,

9. pentru ca fiecare sa lase slobozi pe robul si roaba sa, pe evreu si pe evreica, si nimeni sa nu mai tina in robie pe fratele sau iudeu.

10. Toate capeteniile si tot poporul, care facusera invoiala, s-au legat sa lase slobozi fiecare pe robul si roaba lui si sa nu-i mai tina in robie. Ei au ascultat si le-au dat drumul.

11. Dar mai pe urma s-au razgandit, au luat inapoi pe robii si roabele pe care-i slobozisera si i-au silit sa le fie iarasi robi si roabe.

12. Atunci cuvantul Domnului a vorbit lui Ieremia din partea Domnului astfel:

13. Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: "Eu am facut un legamant cu parintii vostri in ziua cand i-am scos din tara Egiptului, din casa robiei, si le-am zis:

14. "Dupa sapte ani, fiecare din voi sa lase slobod pe fratele sau evreu care i se vinde lui; sase ani sa-ti slujeasca, si apoi sa-l lasi slobod de la tine. Dar parintii vostri nu M-au ascultat si n-au luat aminte la Mine.

15. Voi v-ati intors astazi in voi insiva, ati facut ce este bine inaintea Mea vestind fiecare slobozenia pentru aproapele sau si ati facut o invoiala inaintea Mea, in Casa peste care este chemat Numele Meu.

16. Dar pe urma v-ati luat vorba inapoi si Mi-ati pangarit Numele luand iarasi inapoi fiecare pe robii si roabele pe care-i sloboziserati si-i lasaserati in voia lor si i-ati silit sa va fie iarasi robi si roabe."

17. De aceea, asa vorbeste Domnul: "Nu M-ati ascultat ca sa vestiti slobozenia fiecare pentru fratele sau, fiecare pentru aproapele sau. Iata, Eu vestesc impotriva voastra, zice Domnul, slobozenia sabiei, ciumei si foametei si va voi face de pomina printre toate imparatiile pamantului.

18. Si pe oamenii care au calcat legamantul Meu, care n-au pazit indatoririle invoielii pe care o facusera inaintea Mea, taind un vitel in doua si trecand printre cele doua jumatati ale lui,

19. si anume pe capeteniile lui Iuda si pe capeteniile Ierusalimului, pe famenii dregatori, pe preoti si pe tot poporul tarii, care au trecut printre bucatile vitelului,

20. ii voi da in mainile vrajmasilor lor, in mainile celor ce vor sa le ia viata, si trupurile lor moarte vor sluji ca hrana pasarilor cerului si fiarelor campului.

21. Dar pe Zedechia, imparatul lui Iuda, si pe capeteniile lui ii voi da in mainile vrajmasilor lor, in mainile celor ce vor sa le ia viata, in mainile ostirii imparatului Babilonului care a plecat de la voi!

22. Iata, voi da porunca, zice Domnul, si-i voi aduce inapoi impotriva cetatii acesteia; o vor bate, o vor lua si o vor arde cu foc. Si voi preface cetatile lui Iuda intr-un pustiu fara locuitori."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***