Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 30

1. Iata cuvantul rostit lui Ieremia din partea Domnului:

2. Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: "Scrie intr-o carte toate cuvintele pe care ti le-am spus.

3. Iata, vin zile, zice Domnul, cand voi aduce inapoi prinsii de razboi ai poporului Meu, Israel si Iuda, zice Domnul; ii voi aduce inapoi in tara pe care am dat-o parintilor lor, si o vor stapani."

4. Iata insa cuvintele pe care le-a rostit Domnul asupra lui Israel si asupra lui Iuda:

5. Asa vorbeste Domnul: "Auzim strigate de groaza; e spaima, nu este pace!

6. Intrebati si vedeti daca nu cumva naste vreun barbat! Pentru ce vad pe toti barbatii cu mainile pe coapse ca o femeie la facere? Pentru ce s-au ingalbenit toate fetele?

7. Vai! caci ziua aceea este mare; niciuna n-a fost ca ea! Este o vreme de necaz pentru Iacov; dar Iacov va fi izbavit din ea.

8. In ziua aceea, zice Domnul ostirilor, voi sfarama jugul de pe grumazul lui, ii voi rupe legaturile, si strainii nu-l vor mai supune.

9. Ci vor sluji Domnului Dumnezeului lor si imparatului lor David pe care li-l voi scula.

10. De aceea, nu te teme, robul Meu Iacov, zice Domnul; si nu te speria, Israele! Caci te voi izbavi din tara cea departata si iti voi izbavi samanta din tara in care este roaba; Iacov se va intoarce iarasi, va avea odihna si liniste; si nu-l va mai tulbura nimeni.

11. Caci Eu sunt cu tine, zice Domnul, ca sa te izbavesc; voi nimici pe toate neamurile printre care te-am risipit, dar pe tine nu te voi nimici; te voi pedepsi cu dreptate, nu pot sa te las nepedepsit."

12. Asa vorbeste Domnul: "Lovitura ta este de nevindecat, si rana ta este usturatoare.

13. Niciunul nu-ti apara pricina ca sa-ti lege rana; nu-i niciun leac, niciun mijloc de vindecare!

14. Toti cei ce te iubeau te uita, niciunuia nu-i pasa de tine; caci te-am lovit cum lovesc pe un vrajmas, te-am pedepsit cu putere, din pricina multimii nelegiuirilor tale si al marelui numar al pacatelor tale.

15. De ce te plangi de rana ta, de durerea pe care ti-o pricinuieste boala ta? Pentru multimea nelegiuirilor tale, pentru marele numar al pacatelor tale te-am facut sa suferi aceste lucruri!

16. Totusi toti cei ce te mananca vor fi mancati, si toti vrajmasii tai, toti, vor merge in robie; cei ce te jefuiesc vor fi jefuiti, si voi da prada pe toti cei ce te prada.

17. Dar te voi vindeca si iti voi lega ranile, zice Domnul. Caci ei te numesc: "Cel izgonit", "Sionul acela de care nimanui nu-i pasa."

18. Asa vorbeste Domnul: "Iata, aduc inapoi pe prinsii de razboi ai corturilor lui Iacov si Mi-e mila de locasurile lui; cetatea va fi zidita iarasi pe dealurile ei, si casa imparateasca va fi locuita iarasi cum era.

19. Din mijlocul lor se vor inalta multumiri si strigate de bucurie; ii voi inmulti, si nu se vor imputina; ii voi cinsti, si nu vor fi dispretuiti.

20. Fiii lui vor fi ca altadata, adunarea lui va ramane inaintea Mea si voi pedepsi pe toti asupritorii lui.

21. Capetenia lui va fi din mijlocul lui, si stapanitorul lui va iesi din mijlocul lui; il voi apropia, si va veni la Mine; caci cine ar indrazni sa se apropie din capul lui de Mine? - zice Domnul.

22. Voi veti fi poporul Meu, si Eu voi fi Dumnezeul vostru."

23. Iata, furtuna Domnului, urgia izbucneste, se napusteste vijelia si cade peste capul celor rai!

24. Mania aprinsa a Domnului nu se va potoli pana ce va implini si va infaptui gandurile inimii Lui. Veti intelege in totul lucrul acesta in cursul vremurilor.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***