Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 3

1. El zice: "Cand se desparte un barbat de nevasta sa, pe care o paraseste, si ea ajunge nevasta altuia, se mai intoarce barbatul acesta la ea? N-ar fi chiar si tara aceea spurcata? Si tu ai curvit cu multi ibovnici, si sa te intorci iarasi la Mine? - zice Domnul.

2. Ridica-ti ochii spre inaltimi si priveste: unde n-ai curvit? Te tineai la drumuri ca arabul in pustiu si ai spurcat tara prin curviile tale si cu rautatea ta!

3. Macar ca ploile au fost oprite, si ploaia de primavara a lipsit, totusi tu ti-ai pastrat fruntea de curva si n-ai vrut sa ai rusine!

4. Acum, nu-i asa?, strigi la Mine: "Tata! Tu ai fost Prietenul tineretii mele!?

5. Isi va tine El mania pe vecie? O va pastra El intotdeauna?" Iata, asa ai vorbit, si totusi ai facut lucruri nelegiuite cat ai putut!"

6. Domnul mi-a zis, pe vremea imparatului Iosia: "Ai vazut ce a facut necredincioasa Israel? S-a dus pe orice munte inalt si sub orice copac verde si a curvit acolo.

7. Eu ziceam ca, dupa ce a facut toate aceste lucruri, se va intoarce la Mine. Dar nu s-a intors. Si sora ei, vicleana Iuda, a fost martora la aceasta.

8. Si cu toate ca a vazut ca M-am despartit de necredincioasa Israel, din pricina tuturor preacurviilor ei, si i-am dat cartea ei de despartire, totusi sora sa, vicleana Iuda, nu s-a temut, ci s-a dus sa curveasca la fel.

9. Si astfel, prin necuratia ei strigatoare, Israel a spurcat tara, a preacurvit cu piatra si lemnul.

10. Cu toate acestea vicleana Iuda, sora ei, nu s-a intors la Mine din toata inima ei, ci cu prefacatorie, zice Domnul."

11. Domnul mi-a zis: "Necredincioasa Israel pare nevinovata fata de vicleana Iuda.

12. Du-te de striga aceste cuvinte spre miazanoapte si zi: "Intoarce-te, necredincioasa Israel, zice Domnul. Nu voi arunca o privire intunecoasa impotriva voastra, caci sunt milostiv, zice Domnul, si nu tin manie pe vecie.

13. Recunoaste-ti numai nelegiuirea, recunoaste ca ai fost necredincioasa Domnului Dumnezeului tau, ca ai alergat incoace si incolo la dumnezei straini, sub orice copac verde, si ca n-ai ascultat glasul Meu, zice Domnul.

14. Intoarceti-va, copii razvratiti, zice Domnul; caci Eu sunt Stapanul vostru, Eu va voi lua, pe unul dintr-o cetate, pe doi dintr-o familie, si va voi aduce inapoi in Sion.

15. Va voi da pastori dupa inima Mea, si va vor paste cu pricepere si cu intelepciune.

16. Cand va veti inmulti si veti creste in tara, in zilele acelea, zice Domnul, nu se va mai vorbi de chivotul legamantului Domnului si nu-i va mai veni nimanui in gand, nu-si vor mai aduce aminte de el, nu-i vor mai simti lipsa si nici nu vor mai face altul.

17. In vremea aceea, Ierusalimul se va numi "Scaunul de domnie al Domnului"; toate neamurile se vor strange la Ierusalim in Numele Domnului si nu vor mai urma pornirile inimii lor rele.

18. In zilele acelea, casa lui Iuda va umbla cu casa lui Israel si vor veni impreuna din tara de la miazanoapte in tara pe care am dat-o in stapanire parintilor vostri.

19. Eu ziceam: "Cum sa te pun printre copiii Mei si sa-ti dau o tara placuta, o mostenire, podoaba intre podoabele neamurilor?" Ma gandeam ca Ma vei chema: "Tata!" si nu te vei mai abate de la Mine.

20. Dar, cum este necredincioasa iubitului sau o femeie, asa Mi-ati fost necredinciosi voi, casa lui Israel, zice Domnul!

21. Un vuiet se aude pe inaltimi: sunt plansetele si rugamintile de iertare ale copiilor lui Israel; caci si-au sucit calea si au uitat pe Domnul Dumnezeul lor.

22. Intoarceti-va, copii razvratiti, si va voi ierta abaterile." - "Iata-ne, venim la Tine, caci Tu esti Domnul Dumnezeul nostru.

23. In adevar, zadarnic se asteapta mantuire de la dealuri si de la multimea muntilor; in adevar, in Domnul Dumnezeul nostru este mantuirea lui Israel.

24. Idolii, dimpotriva, au mancat rodul muncii parintilor nostri, din tineretea noastra, oile si boii lor, fiii si fiicele lor.

25. Sa ne culcam in rusinea noastra si sa ne invelim cu ocara noastra, caci am pacatuit impotriva Domnului Dumnezeului nostru, noi si parintii nostri, din tineretea noastra si pana in ziua de azi, si n-am ascultat glasul Domnului Dumnezeului nostru."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***