Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 28

1. In acelasi an, la inceputul domniei lui Zedechia, imparatul lui Iuda, in luna a cincea a anului al patrulea, Hanania, fiul lui Azur, proroc din Gabaon, mi-a zis in Casa Domnului, in fata preotilor si a intregului popor:

2. "Asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: "Eu sfaram jugul imparatului Babilonului!

3. Peste doi ani, voi aduce inapoi in locul acesta toate uneltele Casei Domnului pe care le-a ridicat Nebucadnetar, imparatul Babilonului, din locul acesta si le-a dus in Babilon.

4. Si voi aduce inapoi in locul acesta, zice Domnul, pe Ieconia, fiul lui Ioiachim, imparatul lui Iuda, si pe toti prinsii de razboi ai lui Iuda care s-au dus in Babilon; caci voi sfarama jugul imparatului Babilonului."

5. Prorocul Ieremia a raspuns prorocului Hanania in fata preotilor si a intregului popor care stateau in Casa Domnului.

6. Ieremia, prorocul, a zis: "Amin! Asa sa faca Domnul! Sa implineasca Domnul cuvintele pe care le-ai prorocit tu si sa aduca inapoi din Babilon in locul acesta uneltele Casei Domnului si pe toti prinsii de razboi!

7. Numai asculta cuvantul pe care-l rostesc eu in auzul tau si in auzul intregului popor:

8. "Prorocii care au fost inaintea mea si inaintea ta, din vremurile stravechi, au prorocit razboi, foamete si ciuma impotriva unor tari puternice si unor imparatii mari.

9. Dar, daca un proroc proroceste pacea, numai dupa implinirea celor ce proroceste se va cunoaste ca este cu adevarat trimis de Domnul."

10. Atunci prorocul Hanania a ridicat jugul de pe grumazul prorocului Ieremia si l-a sfaramat.

11. Si Hanania a zis in fata intregului popor: "Asa vorbeste Domnul: "Asa voi sfarama, peste doi ani, de pe grumazul tuturor neamurilor jugul lui Nebucadnetar, imparatul Babilonului!" Prorocul Ieremia a plecat.

12. Dupa ce a sfaramat prorocul Hanania jugul de pe grumazul prorocului Ieremia, cuvantul Domnului a vorbit lui Ieremia astfel:

13. "Du-te si spune lui Hanania: "Asa vorbeste Domnul: "Ai sfaramat un jug de lemn, dar cu aceasta ai facut in locul lui un jug de fier!"

14. Caci asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: "Pun un jug de fier pe grumazul tuturor acestor neamuri, ca sa fie subjugate de Nebucadnetar, imparatul Babilonului, si-i vor sluji, si-i dau chiar si fiarele campului!"

15. Si prorocul Ieremia a zis prorocului Hanania: "Asculta, Hanania! Domnul nu te-a trimis, ci tu insufli poporului o incredere mincinoasa.

16. De aceea, asa vorbeste Domnul: "Iata, te izgonesc de pe pamant si vei muri chiar in anul acesta; caci cuvintele tale sunt o razvratire impotriva Domnului."

17. Si prorocul Hanania a murit chiar in anul acela, in luna a saptea.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***