Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 27

1. La inceputul domniei lui Ioiachim, fiul lui Iosia, imparatul lui Iuda, a fost rostit catre Ieremia din partea Domnului urmatorul cuvant:

2. "Asa mi-a vorbit Domnul: "Fa-ti niste legaturi si niste juguri si puneti-le la gat.

3. Trimite-le imparatului Edomului, imparatului Moabului, imparatului copiilor lui Amon, imparatului Tirului si imparatului Sidonului prin trimisii care au venit la Ierusalim la Zedechia, imparatul lui Iuda.

4. Si spune-le sa spuna stapanilor lor: "Asa vorbeste Domnul ostirilor, Imparatul lui Israel: "Iata ce sa spuneti stapanilor vostri:

5. "Eu am facut pamantul, pe oameni si dobitoacele care sunt pe pamant cu puterea Mea cea mare si cu bratul Meu intins si dau pamantul cui Imi place.

6. Acum dau toate aceste tari in mainile robului Meu Nebucadnetar, imparatul Babilonului; ii dau chiar si fiarele campului ca sa-i fie supuse.

7. Toate neamurile vor fi supuse lui, fiului sau si fiului fiului sau, pana va veni si vremea tarii lui, si o vor supune neamuri puternice si imparati mari.

8. Dar daca un popor sau o imparatie nu se va supune lui Nebucadnetar, imparatul Babilonului, si nu-si va pleca grumazul sub jugul imparatului Babilonului, voi pedepsi pe poporul acela cu sabie, cu foamete si cu ciuma, zice Domnul, pana il voi nimici prin mana lui.

9. De aceea sa n-ascultati pe prorocii vostri, pe ghicitorii vostri, pe visatorii vostri, pe cititorii vostri in stele si pe vrajitorii vostri, care va zic: "Nu veti fi supusi imparatului Babilonului!"

10. Caci ei va prorocesc minciuni, ca sa fiti departati din tara voastra, ca sa va izgonesc, si sa pieriti.

11. Dar pe poporul care isi va pleca grumazul sub jugul imparatului Babilonului si care-i va fi supus il voi lasa in tara lui, zice Domnul, ca s-o lucreze si sa locuiasca in ea.

12. Am spus intocmai aceleasi lucruri lui Zedechia, imparatul lui Iuda: "Plecati-va grumazul sub jugul imparatului Babilonului, supuneti-va lui si poporului lui, si veti trai.

13. Pentru ce sa muriti, tu si poporul tau, de sabie, de foamete si de ciuma, cum a hotarat Domnul asupra poporului care nu se va supune imparatului Babilonului?

14. N-ascultati de cuvintele prorocilor care va zic: "Nu veti fi supusi imparatului Babilonului!" Caci ei va prorocesc minciuni.

15. Nu i-am trimis Eu, zice Domnul, ci prorocesc minciuni in Numele Meu, ca sa va izgonesc, si sa pieriti, voi si prorocii care va prorocesc!"

16. Am vorbit si preotilor si intregului popor si le-am spus: "Asa vorbeste Domnul: "N-ascultati de cuvintele prorocilor vostri care va prorocesc si zic: "Iata ca uneltele Casei Domnului vor fi aduse in curand din Babilon!" Caci ei va prorocesc minciuni.

17. Nu-i ascultati; supuneti-va imparatului Babilonului, si veti trai. Pentru ce sa ajunga cetatea aceasta o daramatura?

18. Daca sunt ei proroci si daca este cu ei cuvantul Domnului, sa mijloceasca la Domnul ostirilor, pentru ca uneltele care au mai ramas in Casa Domnului, in casa imparatului lui Iuda si in Ierusalim sa nu se duca in Babilon.

19. Caci asa vorbeste Domnul ostirilor cu privire la stalpi, la marea de arama, la temelii si la toate celelalte unelte care au mai ramas in cetatea aceasta

20. si care n-au fost ridicate de Nebucadnetar, imparatul Babilonului, cand a luat robi din Ierusalim in Babilon pe Ieconia, fiul lui Ioiachim, imparatul lui Iuda, si pe toti mai marii lui Iuda si Ierusalimului;

21. asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel, despre uneltele care au mai ramas in Casa Domnului, in casa imparatului lui Iuda si in Ierusalim:

22. "Ele vor fi duse in Babilon si vor ramane acolo pana in ziua cand le voi cauta Eu - zice Domnul - cand le voi ridica iarasi si le voi aduce inapoi in locul acesta."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***