Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 26

1. La inceputul domniei lui Ioiachim, fiul lui Iosia, imparatul lui Iuda, a fost rostit urmatorul cuvant din partea Domnului:

2. Asa vorbeste Domnul: "Stai in curtea Casei Domnului si spune acelora care vin din toate cetatile lui Iuda sa se inchine in Casa Domnului toate cuvintele pe care-ti poruncesc sa li le spui; nu lasa niciun cuvant din ele.

3. Poate ca vor asculta si se vor intoarce fiecare de la calea lui cea rea; atunci Ma voi cai de raul pe care Ma gandisem sa li-l fac din pricina rautatii faptelor lor.

4. Sa le spui: "Asa vorbeste Domnul: "Daca nu Ma ascultati cand va poruncesc sa urmati Legea Mea pe care v-am pus-o inainte,

5. daca nu ascultati cuvintele robilor Mei proroci, pe care vi-i trimit, pe care vi i-am trimis dis-de-dimineata, si pe care nu i-ati ascultat,

6. atunci voi face Casei acesteia ca lui Silo si voi face din cetatea aceasta o pricina de blestem pentru toate neamurile pamantului."

7. Preotii, prorocii si tot poporul au auzit pe Ieremia rostind aceste cuvinte in Casa Domnului.

8. Si cand a ispravit de spus Ieremia tot ce-i poruncise Domnul sa spuna intregului popor, preotii, prorocii si tot poporul au pus mana pe el si au zis: "Trebuie sa mori negresit!

9. Pentru ce prorocesti in Numele Domnului si zici: "Casa aceasta va ajunge ca Silo, si cetatea aceasta va fi pustiita si lipsita de locuitori"?" Tot poporul s-a ingramadit in jurul lui Ieremia in Casa Domnului.

10. Cand au auzit capeteniile lui Iuda aceste lucruri, s-au suit din casa imparatului la Casa Domnului si au sezut la intrarea portii celei noi a Casei Domnului.

11. Atunci preotii si prorocii au vorbit astfel capeteniilor si intregului popor: "Omul acesta este vinovat de pedeapsa cu moartea; caci a prorocit impotriva cetatii acesteia, cum ati auzit voi insiva cu urechile voastre!"

12. Ieremia a zis tuturor capeteniilor si intregului popor: "Domnul m-a trimis sa prorocesc impotriva Casei acesteia si impotriva cetatii acesteia toate lucrurile pe care le-ati auzit voi.

13. Acum indreptati-va caile si faptele, ascultati glasul Domnului Dumnezeului vostru, si Domnul Se va cai de raul pe care l-a rostit impotriva voastra!

14. Cat despre mine, iata-ma in mainile voastre; faceti-mi ce vi se va parea ca este bine si drept!

15. Numai sa stiti ca, daca ma veti omori, va veti face vinovati de sange nevinovat, voi, cetatea aceasta si locuitorii ei; caci Domnul m-a trimis in adevar la voi sa rostesc in auzul vostru toate aceste cuvinte!"

16. Capeteniile si tot poporul au zis preotilor si prorocilor: "Omul acesta nu este vinovat de pedeapsa cu moartea; caci ne-a vorbit in Numele Domnului Dumnezeului nostru!"

17. Si unii din batranii tarii s-au sculat si au zis intregii adunari a poporului:

18. "Mica din Moreset prorocea pe vremea lui Ezechia, imparatul lui Iuda, si spunea intregului popor al lui Iuda: "Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Sionul va fi arat ca un ogor, Ierusalimul va ajunge un morman de pietre, si muntele Casei Domnului o inaltime acoperita cu paduri."

19. L-a omorat insa oare Ezechia, imparatul lui Iuda, si tot Iuda? Nu s-a temut Ezechia de Domnul? Nu s-a rugat el Domnului? Si atunci Domnul S-a cait de raul pe care-l rostise impotriva lor. Si noi sa ne impovaram sufletul cu o nelegiuire asa de mare?"

20. (A mai fost insa un om care prorocea in Numele Domnului: Urie, fiul lui Semaia din Chiriat-Iearim. El a prorocit impotriva cetatii acesteia si impotriva tarii acesteia tocmai aceleasi lucruri ca si Ieremia.

21. Imparatul Ioiachim, toti vitejii lui si toate capeteniile lui au auzit cuvintele lui, si imparatul a cautat sa-l omoare. Dar Urie, care a fost instiintat de lucrul acesta, s-a temut, a fugit si s-a dus in Egipt.

22. Imparatul Ioiachim a trimis niste oameni in Egipt si anume: pe Elnatan, fiul lui Acbor, si pe altii impreuna cu el in Egipt.

23. Acestia au scos din Egipt pe Urie si l-au adus la imparatul Ioiachim, care l-a omorat cu sabia si i-a aruncat trupul mort in mormintele copiilor poporului.)

24. Totusi mana lui Ahicam, fiul lui Safan, a fost cu Ieremia, si el n-a lasat sa fie dat pe mana poporului ca sa fie omorat.

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***