Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 21

1. Cuvantul spus lui Ieremia din partea Domnului, cand i-a trimis imparatul Zedechia pe Pashur, fiul lui Malchia, si pe Tefania, fiul lui Maaseia, preotul, ca sa-i zica:

2. "Intreaba pe Domnul pentru noi; caci Nebucadnetar, imparatul Babilonului, este in razboi cu noi! Poate ca Domnul va face pentru noi vreuna din minunile Lui, ca sa-l departeze de la noi."

3. Ieremia le-a raspuns: "Sa spuneti lui Zedechia:

4. "Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: "Iata, voi intoarce armele de razboi care sunt in mainile voastre si cu care va luptati in afara de ziduri impotriva imparatului Babilonului si impotriva haldeilor care va impresoara si le voi strange in mijlocul cetatii acesteia.

5. Apoi Eu insumi voi lupta impotriva voastra cu mana intinsa si cu brat tare, cu manie, urgie si mare suparare.

6. Voi lovi pe locuitorii cetatii acesteia, atat oameni, cat si dobitoace, si vor muri de o ciuma grozava.

7. Dupa aceea - zice Domnul - voi da pe Zedechia, imparatul lui Iuda, pe slujitorii lui, pe popor si pe cei ce vor scapa in cetatea aceasta de ciuma, de sabie si de foamete, ii voi da in mainile lui Nebucadnetar, imparatul Babilonului, in mainile vrajmasilor lor, in mainile celor ce vor sa le ia viata; si Nebucadnetar ii va trece prin ascutisul sabiei, nu-i va cruta, nu va avea nicio mila de ei si nu se va indura de ei."

8. Iar poporului acestuia sa-i spui: "Asa vorbeste Domnul: "Iata ca va pun inainte calea vietii si calea mortii.

9. Cine va ramane in cetatea aceasta va muri ucis de sabie, de foamete sau de ciuma; dar cine va iesi sa se duca la haldeii care va impresoara va scapa cu viata, care va fi singura lui prada.

10. Caci Eu Imi indrept privirile impotriva cetatii acesteia ca sa-i fac rau, nu bine, zice Domnul; ea va fi data in mainile imparatului Babilonului, care o va arde cu foc."

11. Si sa spui casei imparatului lui Iuda: "Ascultati cuvantul Domnului,

12. casa a lui David! Asa vorbeste Domnul: "Faceti dreptate dis-de-dimineata si scoateti pe cel asuprit din mainile asupritorului, ca sa nu izbucneasca mania Mea ca un foc si sa se aprinda fara sa se poata stinge, din pricina rautatii faptelor voastre!

13. Iata, am necaz pe tine, cetate asezata in vale, pe stanca din campie, zice Domnul, pe voi care ziceti: "Cine se va cobori impotriva noastra? Cine va intra in locuintele noastre?"

14. Va voi pedepsi dupa rodul faptelor voastre, zice Domnul, voi pune foc padurii voastre, si-i va manca toate imprejurimile."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***