Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 20

1. Pashur, fiul lui Imer, preot si priveghetor de capetenie in Casa Domnului, a auzit pe Ieremia prorocind aceste lucruri.

2. Si Pashur a lovit pe prorocul Ieremia si l-a aruncat in temnita cu butuci, care era la poarta de sus a lui Beniamin, in Casa Domnului.

3. Dar a doua zi, Pashur a scos pe Ieremia din temnita. Si Ieremia i-a zis: "Domnul nu te mai numeste Pashur" ci Magor-Misabib.

4. Caci asa vorbeste Domnul: "Iata, te voi face de groaza, pe tine si pe toti prietenii tai; ei vor cadea ucisi de sabia vrajmasilor lor, si ochii tai vor vedea lucrul acesta. Voi da de asemenea pe tot Iuda in mainile imparatului Babilonului, care-i va duce robi la Babilon si-i va ucide cu sabia.

5. Toate bogatiile cetatii acesteia, tot rodul muncii ei, tot ce are ea mai scump si toate vistieriile imparatilor lui Iuda le voi da in mainile vrajmasilor lor; acestia le vor jefui, le vor lua si le vor duce la Babilon.

6. Chiar si tu, Pashur, si toti cei ce locuiesc in casa ta veti merge la Babilon in robie; acolo vei muri si acolo vei fi ingropat, tu si toti prietenii tai carora le-ai prorocit minciuni."

7. M-ai induplecat, Doamne, si m-am lasat induplecat; ai fost mai tare decat mine si m-ai biruit! In fiecare zi sunt o pricina de ras, toata lumea isi bate joc de mine.

8. Caci, ori de cate ori vorbesc, trebuie sa strig: "Silnicie si apasare!", asa incat cuvantul Domnului imi aduce numai ocara si batjocura toata ziua.

9. Daca zic: "Nu voi mai pomeni de El si nu voi mai vorbi in Numele Lui!", iata ca in inima mea este ca un foc mistuitor inchis in oasele mele. Caut sa-l opresc, dar nu pot.

10. Caci aud vorbele rele ale multora, spaima care domneste imprejur. - "Invinuiti-l", striga ei; "haidem sa-l invinuim!" Toti cei ce traiau in pace cu mine pandesc sa vada daca ma clatin si zic: "Poate ca se va lasa prins, vom pune mana pe el si ne vom razbuna pe el!"

11. Dar Domnul este cu mine ca un viteaz puternic; de aceea, prigonitorii mei se vor poticni si nu vor birui. Se vor umple de rusine ca n-au lucrat cu chibzuinta: de o vesnica rusine care nu se va uita!

12. Si acum, Doamne Dumnezeul ostirilor care incerci pe cel neprihanit, care patrunzi rinichii si inimile, fa-ma sa vad razbunarea Ta impotriva lor! Caci Tie imi incredintez pricina. -

13. Cantati Domnului, laudati pe Domnul! Caci El izbaveste sufletul celui nenorocit din mana celor rai. -

14. Blestemata sa fie ziua cand m-am nascut! Ziua in care m-a nascut mama sa nu fie binecuvantata!

15. Blestemat sa fie omul care a adus vestea aceasta tatalui meu: "Ti s-a nascut un copil de parte barbateasca" si l-a umplut de bucurie cu ea!

16. Omul acela sa ajunga ca cetatile pe care le-a nimicit Domnul fara mila! Sa auda gemete dimineata si strigate de razboi la amiaza!

17. De ce n-am fost omorat in pantecele mamei, ca sa-mi fi fost ea mormantul meu? De ce n-a ramas ea vesnic insarcinata cu mine?

18. Pentru ce am iesit din pantecele mamei ca sa vad numai suferinta si durere si sa-mi ispravesc zilele in rusine?

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***