Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 19

1. Asa a vorbit Domnul: "Du-te de cumpara de la un olar un vas de pamant si ia cu tine pe cativa din batranii poporului si din batranii preotilor.

2. Du-te in valea Ben-Hinom, care este la intrarea portii olariei, si acolo sa vestesti cuvintele pe care ti le voi spune.

3. Sa spui: "Ascultati cuvantul Domnului, imparati ai lui Iuda si locuitori ai Ierusalimului! Asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: "Iata, voi aduce peste locul acesta o nenorocire care va face sa tiuie urechile oricui va auzi vorbindu-se de ea.

4. Pentru ca M-au parasit, au spurcat locul acesta, au adus in el tamaie altor dumnezei pe care nu-i cunosteau nici ei, nici parintii lor, nici imparatii lui Iuda, si au umplut locul acesta cu sange nevinovat.

5. Au zidit si inaltimi lui Baal, ca sa arda pe copiii lor in foc ca arderi de tot lui Baal: lucru pe care nici nu-l poruncisem, nici nu-l randuisem si nici nu-Mi trecuse prin minte.

6. De aceea, iata, vin zile, zice Domnul, cand locul acesta nu se va mai numi Tofet, nici valea Ben-Hinom, ci se va numi valea Macelului!

7. In locul acesta voi zadarnici sfatul lui Iuda si al Ierusalimului; ii voi face sa cada ucisi de sabie inaintea vrajmasilor lor si de mana celor ce vor sa le ia viata. Trupurile lor moarte le voi da hrana pasarilor cerului si fiarelor pamantului.

8. Voi face din cetatea aceasta o groaza si o batjocura; asa ca toti cei ce vor trece pe langa ea se vor ingrozi si vor suiera cand vor vedea toate ranile ei.

9. Ii voi face sa manance carnea fiilor si fiicelor lor, asa ca isi vor manca unii carnea altora, in mijlocul necazului si stramtorarii in care-i vor aduce vrajmasii lor si cei ce vor sa le ia viata."

10. Sa spargi apoi vasul, sub ochii oamenilor care vor merge cu tine.

11. Si sa le spui: "Asa vorbeste Domnul ostirilor: "Tocmai asa voi zdrobi pe poporul acesta si cetatea aceasta cum se sparge vasul unui olar, fara sa poata fi facut la loc. Si mortii vor fi ingropati in Tofet din lipsa de loc pentru ingropare.

12. Asa voi face locului acestuia - zice Domnul - si locuitorilor lui, si voi face cetatea aceasta ca Tofetul.

13. Casele Ierusalimului si casele imparatilor lui Iuda vor fi necurate ca Tofetul, toate casele pe acoperisul carora se aducea tamaie intregii ostiri a cerurilor si se turnau jertfe de bautura altor dumnezei!"

14. Ieremia s-a intors din Tofet, unde-l trimisese Domnul sa proroceasca. Apoi a stat in curtea Casei Domnului si a zis intregului popor:

15. Asa vorbeste Domnul ostirilor, Dumnezeul lui Israel: "Iata, voi aduce peste cetatea aceasta si peste toate cetatile care tin de ea toate nenorocirile pe care i le-am vestit mai dinainte, pentru ca si-au intepenit gatul ca sa n-asculte cuvintele Mele."

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***