Biblia Online in Limba Romana
eBible.ro

eBible.ro - Biblia Online in Limba Romana

Capitolul urmator
Capitolul precedent

Ieremia 18

1. Cuvantul vorbit lui Ieremia din partea Domnului si care suna astfel:

2. "Scoala-te si coboara-te in casa olarului; acolo te voi face sa auzi cuvintele Mele!"

3. Cand m-am coborat in casa olarului, iata ca el lucra pe roata.

4. Vasul pe care-l facea n-a izbutit - cum se intampla cu lutul in mana olarului. Atunci el a facut un alt vas, cum i-a placut lui sa-l faca.

5. Si cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:

6. "Nu pot Eu sa fac cu voi ca olarul acesta, casa a lui Israel? - zice Domnul. Iata, cum este lutul in mana olarului asa sunteti voi in mana Mea, casa a lui Israel!

7. Deodata zic despre un neam, despre o imparatie, ca-l voi smulge, ca-l voi surpa si ca-l voi nimici;

8. dar daca neamul acesta despre care am vorbit astfel se intoarce de la rautatea lui, atunci si Mie Imi pare rau de raul pe care Imi pusesem in gand sa i-l fac.

9. Tot asa insa deodata zic despre un neam, sau despre o imparatie, ca-l voi zidi sau ca-l voi sadi.

10. Dar daca neamul acesta face ce este rau inaintea Mea si n-asculta glasul Meu, atunci Imi pare rau si de binele pe care aveam de gand sa i-l fac.

11. De aceea, vorbeste acum oamenilor lui Iuda si locuitorilor Ierusalimului si zi: "Asa vorbeste Domnul: "Iata, pregatesc o nenorocire impotriva voastra si fac un plan impotriva voastra. De aceea, intoarceti-va fiecare de la calea voastra cea rea, indreptati-va umbletele si faptele!"

12. Dar ei zic: "Degeaba! Caci noi ne vom urma gandurile noastre si vom lucra fiecare dupa pornirile inimii noastre rele!"

13. De aceea, asa vorbeste Domnul: "Intrebati pe neamuri! Cine a auzit vreodata asemenea lucruri? Fecioara lui Israel a facut grozave blestematii.

14. Paraseste zapada Libanului stanca ogoarelor? Sau se vad secand apele care vin de departe proaspete si curgatoare?

15. Totusi poporul Meu M-a uitat si aduce tamaie idolilor; s-a abatut din caile lui, a parasit vechile carari si a apucat pe carari si drumuri nebatute,

16. facand astfel din tara lor o pustietate, o vesnica batjocura; toti cei ce trec prin ea sunt uimiti si dau din cap.

17. Ca vantul de la rasarit ii voi risipi inaintea vrajmasului; iar in ziua necazului lor le voi intoarce spatele si nu Ma voi uita la ei!"

18. Atunci ei au zis: "Veniti sa urzim rele impotriva lui Ieremia! Caci doar nu va pieri Legea din lipsa de preoti, nici sfatul din lipsa de intelepti, nici cuvantul din lipsa de proroci. Haidem sa-l ucidem cu vorba si sa nu luam seama la toate vorbirile lui!" -

19. Asculta-ma, Doamne, si auzi glasul potrivnicilor mei!

20. Cu rau se rasplateste binele? Caci au sapat o groapa ca sa-mi ia viata. Adu-Ti aminte ca am stat inaintea Ta ca sa vorbesc bine pentru ei si sa abat mania Ta de la ei.

21. De aceea, da pe copiii lor prada foametei si doboara-i cu sabia! Nevestele lor sa fie lipsite de copii si sa ramana vaduve, si barbatii lor sa fie luati de ciuma; tinerii lor sa fie ucisi de sabie in lupta!

22. Sa se auda strigate iesind din casele lor, cand cetele aduse de Tine vor cadea deodata peste ei! Caci au sapat o groapa ca sa ma prinda si mi-au intins laturi sub picioare.

23. Dar Tu, Doamne, cunosti toate uneltirile lor facute ca sa ma omoare. Nu le ierta nelegiuirea si nu le sterge pacatul dinaintea Ta: ci sa fie doborati in fata Ta! Lucreaza impotriva lor la vremea maniei Tale! -

Capitolul urmator
Capitolul precedent
pixel
***